Bülent Aydemir: Kilitli sandığın maymuncuğu sığınmacılarda

Aydemir, “Yurt dışında oy kullanan yabancıların videolarını izleyenlerin kaygısı daha da artmış durumda” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, ikinci tur seçim propagandasının ana temasının terörle mücadelenin yanı sıra sığınmacılar üzerinden ülkenin bekasının korunması olacağını kaydederek, “Anlayacağınız kilitli sandığı açacak maymuncuk sığınmacılarda…” dedi.

Aydemir, “Kilitli sandığın maymuncuğu sığınmacılarda” başlıklı yazısında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarını değerlendirdi.

“Anlaşıldığı kadarıyla Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasındaki görüşmelerde sığınmacıların ülkelerine gönderilmesine ilişkin takvimle ilgili bir görüş ayrılığı var. Kılıçdaroğlu, ittifak ortaklarıyla vardıkları uzlaşma gereğince sığınmacıların iki yıl içinde ülkelerine gönderileceğini açıklamıştı. Özdağ ise bir yıl şartı koyuyor” diyen Aydemir, “Sığınmacılar konusunda takvim öne çekilirse bugün Kılıçdaroğlu ile Özdağ, anlaştıklarına dair bir açıklama yapacaklar” ifadelerini kullandı.

“Hangi adaya oy vermiş olursa olsun, toplumun çok büyük bölümü tarafından sığınmacılar meselesi kaygıyla karşılanıyor. Üstüne üstlük yurt dışında oy kullanan yabancıların videolarını izleyenlerin kaygısı daha da artmış durumda...” diye yazan Aydemir şunları kaydetti:

(…)Bu konuda tutarlı ve kararlı bir yaklaşım sergileyen, toplumu ikna edebilen aday, diğerinden bir adım öne çıkacaktır.

İkinci tur seçim propagandasının ana teması, terörle mücadelenin yanı sıra sığınmacılar üzerinden ülkenin bekasının korunması olacak. Bu konuda seçmeni inandırıp ikna edebilen ipi göğüslemeye yakın duruyor Anlayacağınız kilitli sandığı açacak maymuncuk sığınmacılarda…

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU