Birleşik Krallık'ta bonzai alarmı: "Martılar psikopata dönüyor"

"Martı ve bonzai iyi bir ikili değil"

Martılar dünyanın her yerinde var (Reuters/Arşiv)

Birleşik Krallık'ta martılar, uyuşturucu kullanan kişilerin zulalarına baskın yapıyor.

Ülkenin ünlü tabloidi Metro'nun aktardığına göre kuşlar, Hastings, Doğu Sussex, Margate, Kent, Clacton-on-Sea, Essex, Londra, Leeds, Manchester ve Liverpool gibi pek çok yerde uyuşturucu zulalarına saldırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görgü tanıkları, bonzai çalan kuşların "psikopata" dönüştüğünü söyledi. Adı açıklanmayan bir Britanyalı, kuşun sigara şeklindeki uyuşturucuyu elinden alıp gittiğini ifade etti.

Haberde bazı kuşların, bonzai çaldıktan sonra "delirdiği", yayalara doğru uçtuğu ve daha sonra düşüp yerde kaldığı belirtildi.

Önceden bonzai kullandığını söyleyen Kevin Robertson, "Kuşlar her şeyi yapıyor" dedi. 45 yaşındaki adam şöyle konuştu:

Arkamızdan gelip elimizde ne varsa alıyorlardı. Eğer kafamız iyiyse ve tamamen gitmişsek, martılar gelip içtiğimiz sigarayı alıp uçardı. Bizim için en iyi yer üstü kapalı otobüs duraklarıydı. Ama o zaman bile martılar nerede olduğumuzu biliyor gibiydi.

Azad olarak tanıtılan başka bir eski uyuşturucu bağımlısıysa şu ifadeleri kullandı:

Martı ve bonzai iyi bir ikili değil. Onları psikopat martılara çeviriyor.

Gwynod'da yaşayan ve adı açıklanmayan bir bölge sakiniyse "Başka bir gün başka bir zombi martı. Cips aldıklarını sanıyorlar ama sadece alabildikleri kadar bonzai alıyorlar"  diye konuştu.

Sentetik marihuana diye tanınan bonzai, kurumuş Cannabis sativa yapraklarından oluşan içeriğin üzerine, sentetik kannabinoidin sıkılmasıyla üretiliyor. Bu uyuşturucu "spice" adıyla da biliniyor.

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi'ne göre bonzai kalp atışlarının artmasına, nabzın yükselmesine, tansiyonun artmasına, titremeye ve anksiyeteye yol açabiliyor.

 

Independent Türkçe, Metro, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU