12 yaşındaki Beyzanur göçe hazırlanan 6 leylek arkadaşını elleriyle besliyor

Beyzanur Çakıl, "Beni tanıyorlar ve sadece bana geliyorlar. Bu onların güvenliği içinde önemli. Bir yabani hayvanın dostluğunu kazanmak çok güzel bir şey" dedi

Asıl adı Eskikaraağaç olan ve 2011'de Avrupa Tabiat Mirası Vakfı'nın Avrupa Leylek Köyü seçtiği köyde yaşayan 12 yaşındaki Beyzanur, göç hazırlığındaki 6 leylekle arkadaş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı köyde yaşayan Beyzanur Çakıl, evlerinin terasında babasının getirdiği balıklarla leylek arkadaşlarının karnını doyuruyor. 

İhlas Haber Ajansı'ndan Alper Tüydeş'in haberine göre, Beyzanur evinin terasına her çıkışında 6 leylek arkadaşı hemen yanına geliyor.

Elleriyle leylek arkadaşlarını besleyen Beyzanur, kendisini çok şanslı hissettiğini söylerek, "Yanımda biri olduğunda kolay kolay inmiyorlar terasa. Beni tanıyorlar ve sadece bana geliyorlar. Bu onların güvenliği içinde önemli. Bir yabani hayvanın dostluğunu kazanmak çok güzel bir şey" dedi.

beyzanur3.jpg
Fotoğraf: İHA


"Onlara destek oluyorum"

Balıkçılıkla uğraşan bir ailenin kızı olan Beyzanur, babasından getirdiği balıklardan her seferinde leyleklerine ayırıp onları özellikle besliyor. Yavru döneminde leylek ailesine yardımcı olmak için bunu yaptığını belirterek ‘’Artık Uluabat Gölünde de eskisi gibi balık olmadığını söylüyor babamlar. Bende leyleklerin bu durumdan etkilenmemesi için onlara destek oluyorum. Leyleklerimi çok seviyorum’’ dedi. 
 

beyzanur4.jpg
Fotoğraf: İHA


Adem Amca ve Yaren Leylek Hikayesi de bu köyde hayat bulmuştu 

Bir balıkçı ile leyleğin 8 yıllık dostluğunun baş kahramanları Adem Amca ve Yaren Leylek de her bahar bu köyde bir araya geliyorlar.

Her sabah balıkçı Adem’le birlikte balığa çıkan Yaren Leylek ikilisi görenleri kıskandıran bir dostluk yaşıyor.

adem amca leylek.jpg
Fotoğraf: İHA


Sonbaharda diğer leyleklerle olduğu gibi Afrika'ya göç eden Yaren Leylek 6 ay sonra baharda yeniden geliyor ve geldiğinde Adem Amcayı unutmayarak yeniden kayığına konuyor.
 

yarenin eşi.jpg
Fotoğraf: İHA


Leylek Yaren, bu yıl da Adem Amca'yı ziyaret etmeyi ihmal etmezken, bu kez yanında eşini de getirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU