Game of Thrones’un yıldızı Kit Harington: Gece Kralı’nı ben öldürmeliydim

Uyarı: Haber metni Game of Thrones’un 8. sezonuna dair spoiler içerir

Harington bu yılki Emmy Ödülleri'nde Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi (HBO) 

Kit Harington Game of Thrones’un final sezonunun hangi kısmının kendisini mutsuz ettiğini açıkladı. Buna göre ünlü oyuncu, Gece Kralı’nı kendi karakterinin öldürmesini istiyordu.

Dizinin 8 sezonu boyunca Jon Snow karakterini canlandıran aktör, final sezonunun “Uzun Gece” adlı üçüncü bölümünde Arya Stark’ın Gece Kralı’nı (Vladimir Furdik) öldürmesinin kendisini “biraz sinirlendirdiğini” kabul etti.

Maisie Williams’ın karakterinin savaşta Gece Kralı’nı bıçağını saplayarak öldürmesi hayranlar tarafından rağbet görmüştü.

The Hollywood Reporter’a konuşan Harington, “Biraz sinirlenmiştim çünkü Gece Kralı’nı ben öldürmek istiyordum” dedi. Harington ayrıca, dizide ejderhaya bindiği sahnelerin çekiminden de “nefret ettiğini” kabul etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Harington, “Herkes gibi hissettiğimi düşünüyorum. Gece Kralı'nı benim öldüreceğim uzun süredir düşünülen bir şeydi. Ama yapamadım” ifadelerini kullandı.

Ancak “Maisie ve Arya için çok mutlu” olduğunu belirten Harington, “Gizliden gizliye, ‘Bunu ben yapmak istiyordum!’ diyordum. Özellikle Vlad’la (Vadimir Furdik) savaşmayı sevdiğim için… Aynı zamanda 'Hardhome' bölümünde savaştığım Ak Gezen’i de canlandırmıştı. (...) Ondan daha iyi bir kılıç ustası görmedim. Fakat gerçekten beklenmedik bir gelişmeydi ve Maisie’nin yolculuğuna çok güzel biçimde bağlandı. (...) Sezonlar boyunca Arya’nın yeteneklerini katı bir katil olmak için geliştirdiğini gördük ve nihayetinde bunu baş düşmanımızı öldürmek için kullandı” diye belirtti.

Harington, Game of Thrones’daki rolünden ötürü 2019 Emmy Ödülleri’nde Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi. Maisie Williams da Drama Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Emmy Ödülleri 22 Eylül’de gerçekleştirilecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU