Cumhurbaşkanı’ndan Rutkay Aziz, Deniz Çakır ve Yılmaz Özdil'e: Faşistliğin dik alası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. "Bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Bolton'a sert tepki: Bunu yutmamız mümkün değil

Erdoğan, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jonh Bolton'ın İsrail'deki "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz, Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek" açıklamasına tepki gösterdi. 
 

"Suriye'deki terör örgütlerine göre en etkili mücadele eden Türkiye'dir. Fırat Kalkanı Harekatı'yla 3 bin DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Ancak, Bolton'un İsrail'den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Eğer ABD bunları Kürt kardeşlerimiz olarak değerlendiriyorlarsa burda çok ciddi bir yanılgı içerisindeler. Biz bu terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın içinden çıkmış olsun ister Arapların ister Türklerin içinden çıksın biz gereğini yaparız. Yani terörist olacak 'işte bunlar Kürt bunlara dokunmayın' böyle bir şey olamaz. Nerden çıkarsa çıksın eğer teröristse gereğini yaparız. Bu konuyla ilgili olarak John Bolton yanlış yapmıştır. Kim böyle düşünüyorsa çok ciddi bir yanlış içindedir."

 


"Harekat için hazırlıklar tamam" 
 

"Trump'ın Suriye konusuna bakış açısı, buradan çekilme konusundaki kararlığı bizim refarans noktamız olmaya devam ediyor. Biz Sayın Başkan ile vardığımız anlaşma gereğince askeri harekat için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. PYD YPG gibi bu terör örgütlerine yönelik de adımlarımızı atmakta kararlıyız. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri hedef aldığı iddialarına yönelik şunları söyledi:
 

"Şu anda Kobani'den ülkemize gelen 200 bin Kürt kardeşimizi bu ülkede kim barındırıyor? Batı mı barındırıyor? Bunu görmeyeceksin geleceksin Kürtleri öldürmeyin diyeceksin. Hangi Kürt öldüldü teröristlerden başka? Kürtlerin içinden de teröristler çıktı çıkıyor. Biz teröristin kimliğine bakmıyoruz. Döktüğü kana bakarak teröristleri masum halktan ayırt ediyoruz. Teröristleri öldürmek için ne gerekiyorsa yaparız. Cudi'ye, Gabar'a, Tendürek'e de gireriz gereğini de yaparız. Suriye'de, Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, onursuz, en çirkin, en bayağı iftiradır. Fransa'da 'Sarı Yelekliler'in içlerinde PKK var. Acaba bunu incelediler mi araştırdılar mı Biz buradan biliyoruz. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak.''

 

 

“Ben yok biz var, herkes buna uysun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında parti teşkilatına cumhur ittifakı ile ilgili de mesaj verdi.
 

"Bizler bu yürüyüş esnasında özellikle de kaybetmeye değil hep Cumhur İttifakı olarak kazanmaya karar vermiş bir davayız, bir hareketiz. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Onun için de aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin, kimse de kalkıp 'ben' diye hareket etmesin. Burada 'ben' yok, 'biz' var. Herkes buna uysun.”


“CHP marjinal örgüt gibi davranıyor”

Meclis'te safların netleştiğini ifade eden Erdoğan, "Bir yanda AK Parti ve onunla ülkenin, milletin, devletin bekası konusunda birlikte yol yürüyen MHP ile yerli, milli duruş sahibi kesimler vardır. Diğer yanda ise ana muhalefet partisi ve artık onunla aynı yolda yürüdüğü gün gibi aşikar hale gelen bölücü örgütün güdümündeki partiyle benzeri yapılar vardır. Milletimiz bu net fotoğraflar arasında bir tercih yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
 

"Sorun ana muhalefetin iktidara talip bir siyasi organizasyon gibi değil de marjinal bir örgüt gibi davranıyor olmasıdır. Bu partinin teşkilatları içinde özellikle da seçmenleri arasında elbette ülkesinin ve milletinin menfaatlerini düşünen pek çok kişi vardır. Yerli ve milli duruş sahibi CHP'lileri tenzih ederek söylüyorum ki bugün CHP yönetimi maalesef cumhuriyetçilikle de halkçılıkla da demokrasiyle de tarihimizle de kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir" dedi.

 


"Bay Kemal geçemez"

Erdoğan, konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Türkiye'de, ülkenin ve milletin hayrına yapılan hangi iş varsa CHP hepsinin karşısında yer aldı dedi.
 

"Boğaz'daki her üç köprünün de inşasına, en büyük muhalefeti bunlar yaptı. Denizin altından Marmaray ve Avrasya tüneline en büyük muhalefeti yine bunlar yaptı. Hatta İnönü, Menderes, Boğaz'a köprü projesini ilk gündeme getirdiğinde tartışmayı, 'Yıkarız' diyecek kadar ileri götürmüştür. Daha önce köprü projesini gündeme getiren merhum Nuri Demirağ, kendisini engelleyen dönemin Başbakanı İnönü ve Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya için şayet gelecekte köprü yapılırsa üzerine 'İnönü ve Çetinkaya geçemez' diye yazılmasını vasiyet etmiştir. Herhalde ben de bir vasiyet yapabilirim: Bay Kemal geçemez." 


Yılmaz Özdil, Rutkay Aziz ve Deniz Çakır’a tepki: Faşistliğin dik alası
 

"Biz milletin hakkının, hukukunun, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. En son iki-üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var.' diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun. Dert başka, ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir” 

 

DAHA FAZLA HABER OKU