Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal: Pelikan örgütü ağababalarıyla birlikte tasfiye edilmelidir

Aydın Ünal, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Pelikan örgütü en az FETÖ kadar tehlikeli bir örgüttür" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, 'Pelikan' grubunu hedef alarak sert ifadeler kullandı. 

Ünal, "Pelikan örgütü ağababalarıyla birlikte tasfiye edilmelidir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsmi ilk olarak Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifa etmesiyle duyulan Pelikancılar olarak bilinen grubunu eleştiren Ünal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pelikan örgütü en az FETÖ kadar tehlikeli bir örgüttür" dedi.

Para ve makam beklentisi olmadığını söyleyip malvarlığını açıkladı

Ünal, para ya da makam peşinde olmadığını belirterek, mal varlığını açıkladı. Bir evi ve 2004 model bir arabası olduğunu belirten Ünal, "Devletin ve siyasetin kodlarını az çok öğrendim. İstesem, çok para kazanabilir, 'uyumlu' olup makamlarımı koruyabilirdim. Ama ben konuşmayı, kavgayı, mücadeleyi seçtim" ifadelerini kullandı.


"FETÖ başaramadı, siz yeni FETÖ hiç başaramayacaksınız"

"Bana ya da benim üzerimden tek derdi Türkiye olan temiz insanlara alçakça operasyon yapan Pelikan örgütü şunu bilsin: Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, beklentisi, samimi dava delilerine zarar veremezsiniz. Bunu FETÖ başaramadı, siz yeni FETÖ hiç başarayamayacaksınız" diyen Ünal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakın olduğu ileri sürülen gruba ilişkin şunları da söyledi:

Bu tehlikeli örgüt ağababalarıyla birlikte derhal tasfiye edilmelidir.

 


Erdoğan ziyaret etmişti

Resmi adı Bosphorus Global - Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi olan grup, İstanbul Boğazı'ndaki yalıdan yönetiliyor. 

erdoğan pelikan.jpeg
Erdoğan'ın ziyareti, Bosphorus Global'in Twitter hesabından paylaşılmıştı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ağustos ayının başında, grubun merkezi olan yalıyı ziyaret etmiş, ziyaret yaklaşık 1.5 saat sürmüştü. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU