Erdoğan: Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler

Akşener'in "Sakinleşmek için papatya çayı iç" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Hanımfendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana rezeneyi tavsiye ederiz. Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Paşa Mahallesi TOKİ Alanı'nda Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.
Türkiye'nin potansiyel olarak pek çok afete karşı açık pozisyonda olduğunu belirten Erdoğan, "Kendimizi afetlere hazırlamamız gerekiyor" dedi.

"Yapmamız gereken yıkımın izlerini silmek ve gelecekteki afetlere hazırlıklı olmak" diyen Erdoğan, "Cumhur ittifakı buna hazırdır. Elazığ'da atacağımız temeller ve teslim edeceğimiz anahtarlar sürecin özeti gibi" diye konuştu.

"Toplanıp dağılanlarla değil söz verip yapanlarla beraberiz"

Konuşmasında 6'lı Masa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Toplanıp dağılanlarla değil, söz verip yapanlarla beraberiz. İşte Cumhur İttifakı bu" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Yapılan her işe karşı çıkmayı maharet sanan bir kesim var. Kimdir bunlar? CHP. Meslekleri budur. Geçmişte her konuda bu kesimim şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimiz bir kısmını iş yapmaya bir kısmını da bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık. Daha önce Marmaray'da bize yaptılar. Önümüzü kesmeye çalıştılar ama dinlemedik. Vurduk geçtik. Yaparsa AK Parti yapar. Ardından Avrasya Tüneli yaptık mı? Yavuz Selim Sultan köprüsünü yaptık mı? Şimdi de kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal kesemeyeceksin. İstanbul Havalimanı'nın, şehir hastanelerinin önünü kesmek istediler. Togg otomobiliyle ilgili tartışmalarda da bunu görüyoruz. Deprem bölgesininde temelini attığımız hastaneyi hazmedemeyerek değersizleştirmeye, hatta yalanla yok sayacak kadar çukurlaşanlara milletime havale ediyorum. 

Konuşmasında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Sakinleşmek için papatya çayı iç" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Hanımfendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana rezeneyi tavsiye ederiz. Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım" dedi.

"Türkiye'nin demokrasine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var"

14 Mayıs seçimlerinde kendisine oy vermeleri için seçmenlere çağrıda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Sizlerden benim bir ricam var. Sandığa giderken Cumhurbaşkanı adaylarına, ittifaklara bakıp, kendinizin, evlatlarınızın ve ülkenizin geleceğini hangisine emanet edebileceğinizi bir düşünmenizdir. Biliyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu, dört cumhurbaşkanı adayının kesin listesini açıkladı.  Bir tarafta bölücülerin yürü Kemal'i var. Öte tarafta gel Muharrem bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve milletine hizmete adamış, Türkiye'nin demokrasine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU