Erdoğan'dan "3. kez adaylık" tartışmaları ile ilgili açıklama: YSK yüzlerine vurdu, şimdi AYM'ye gidiyorlarmış, yolunuz açık olsun

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Derdi millet olmayanlar bu makamı ulufe dağıtma yeri haline getirmeye çalışıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Şehirlerin tamamını ayağa kaldıracaklarını belirten Erdoğan, "Yaklaşık 1,5 ayın ardından yoğun çalışmaların tamamında önemli bir safhaya geldik. Enkazın neredeyse yarısını kaldırdık. Geçici barınma alanlarını konteynerlarıyla prefabrik ve çadırlarıyla yaygınlaştırıyoruz. Bu alanları altyapısıyla sosyal ihtiyaçları karşılayacak birimleriyle parkı, yeşil alanıyla mahalle kurma anlayışıyla yapıyoruz" dedi.

"Bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk" diyen Erdoğan, "Tarihimizin en kapsamlı demokrasi ve kalkınma atılımlarının altında imzamız var. Milletimiz de sağolsun bizi hiçbir zaman yalnız koymadı. Cumhur İttifakı olarak desteğinize talibiz. Büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız, belasız şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vakti ve enerjiyi Türkiye Yüzyılı'nın inşasına vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefete eleştiri

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi 7'li koalisyonlarla bu ülke geçmişte bir yere gidemediyse bilin ki şimdi de bir yere gidemez. Dünya ve ülkemizin kritik yol ayrımında olduğu dönemde doğru adımlarla yola devam diyerek Türkiye'yi daha büyük vizyona ulaştırmak istiyoruz. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Ülkemizin eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, haberleşme, enerjide, tarımda, sanayide, sporda, sosyal desteklerde nereden nereye geldiğini görenler bu sözümüzle neyi vaat ettiğimizi iyi bilir. 

Derdi millet olmayanlar, ülke olmayanlar, gelecek olmayanlar işportacı mantığıyla bu makamı ulufe dağıtma yeri haline getirmeye çalışıyor. Ulufe dağıtıyorlar. Milletimiz bu göreve aday olanlardan kime ne dağıtacağının sözü değil, hangi hizmet ve eserlerin programını bekliyor.

"3. kez adaylık" tartışmaları ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Erdoğan aday olamaz diyorlardı. YSK yüzlerine vurdu mu? Vurdu. Şimdi ne diyorlar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz. Yolunuz açık olsun. Bunların daha önce Anayasa Mahkemesi'nin ne karar verdiğinden de haberi yok" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU