Florence Pugh, Ritüel'deki karakterine dair konuştu: "Kesinlikle kendi benliğimi suistimal ettim"

Oyuncu, "Sanırım sonunda o performansı elde etmek için kesinlikle kendi benliğimi suistimal ettim" dedi

Film, 48 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti (A24)

Florence Pugh, Ari Aster'in 2019 yapımı korku filmi Ritüel'de (Midsommar) travma geçirmiş bir psikoloji öğrencisini canlandırmak için ne kadar derinlere indiğini açıkladı.

A24 filmi, Pugh'ın canlandırdığı Dani karakterinin giderek uzaklaştığı erkek arkadaşı Christian (Jack Reynor) ve arkadaşlarıyla birlikte yaz ortasında düzenlenen bir festivale katılmak üzere İsveç'e yaptığı geziyi konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin sonunda Dani, Mayıs Kraliçesi olarak taç giyiyor ve bir dizi rahatsız edici olayın ardından Christian'ı kurban etmeyi seçiyor.

Komedyenler James Acaster ve Ed Gamble'ın sunduğu Off Menu podcast'inin son bölümünde konuşan Pugh, karakteri üzerinden atmakta zorlandığını ve hatta onu geride bıraktığı için kendini suçlu hissettiğini söyledi.

Pugh, "Bunu yaparken kendimi ona o kadar kaptırmıştım ki..." ifadelerini kullandı:

Daha önce hiç bu kadar acı çeken birini oynamamıştım. Kendimi belki de diğer oyuncuların yapmaya gerek duymadığı çok b**tan durumlara sokuyordum ama bu sırada aslında en kötü şeyleri hayal ediyor olurdum.

Pugh şöyle devam etti:

Her geçen gün içerik daha da tuhaflaşıyor ve yapılması zorlaşıyordu, ben de kafamda daha da kötüleşen ve kasvetli hale gelen şeyler kuruyordum.

Sanırım sonunda o performansı elde etmek için kendi benliğimi kesinlikle suistimal ettim.

 

Florence-Pugh-in-Midsommar.jpg

Florence Pugh, Ritüel'de (A24)


27 yaşındaki oyuncu, Boston'da Greta Gerwig'in Küçük Kadınlar (Little Women / 2019) filminde rol almak üzere çekimlerden ayrıldığında, yarattığı trajik karakter için pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Oyuncu, "[Uçaktan] dışarı baktığımı ve muazzam bir suçluluk hissettiğimi hatırlıyorum çünkü onu o kırlık alanda bırakmışım gibi hissediyordum" dedi.

Açıkçası, bu muhtemelen kendime yaşattıklarımdan dolayı büyük bir suçluluk duyduğum psikolojik bir şeydi ama kesinlikle onu o kırlık alanda suistimal edilmek üzere bırakmışım gibi hissettim... sanki bu kişiyi yaratmışım ve sonra gidip başka bir film yapmak için onu orada bırakmışım gibi.

Pugh, daha önce de filmde Harga komününden diğer kadınlarla birlikte uzun bir ağlama sahnesinin ardından kendini "çiğ" ve "bitkin" hissettiğini ifade etmişti.

Oyuncu Instagram'da, "[Sahnenin] sonunda hepimiz kucak kucağaydık, ağlıyorduk ve bedenlerimizin sarsılmasına izin veriyorduk" diye yazmıştı.

The Independent'ta 4 yıldız verdiği bir inceleme kaleme alan eleştirmen Clarisse Loughrey, Ritüel'i "yılın en tuhaf, en üzücü ve en unutulmaz filmlerinden biri" diye nitelendirmişti.

Aster'in başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı yeni filmi Korkuyorum'un (Beau is Afraid) bu yıl 21 Nisan'da sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU