Menajerler Keanu Reeves'in adını değiştirmek istemiş

Reeves, yeni adı için bulduğu önerileri açıkladı

Almanya'da bilim insanları, hastalığa neden olan mantarları öldürebilecek kimyasal bileşiğe Keanu Reeves'ten esinlenerek "Keanumycin" adını vermişti (AFP)

Hollywood yıldızı Keanu Reeves, kariyerinin başında adının menajerler tarafından beğenilmediğini söyledi. Reeves üç gün önce yayımlanan SmartLess adlı podcast'te yaptığı açıklamada, kendisine "Adın çok etnik" dendiğini belirtti.

Yarı Çinli yarı Hawaiili bir babanın ve Britanyalı bir annenin oğlu olan Reeves, 2 Eylül 1964'te Lübnan'da doğdu. Keanu, Hawaii dilinde "dağlardan esen serin rüzgar" anlamına geliyor.

Ünlü oyuncu, 1980'lerin ortasında ilk kez Los Angeles'a geldiği zamanı şöyle anlattı:

20 yaşındayken ilk arabamı aldım ve Hollywood'a gittim. Buraya geldiğimde adımı değiştirmek istediler. 'Keanu, bu çok etnik' dediler.

Bu ifadenin kendisini çok rahatsız ettiğini kaydeden Reeves, yine de adını değiştirmeyi düşündüğünü ve aklına ilk olarak Templeton'ın geldiğini belirtti. 58 yaşındaki aktör, adını Casey Reeves yaptığını ama bu değişikliği kabullenemediğini açıkladı:

Sonra seçmelere katıldım. 'Casey' diye seslendiler. Ben kafamı bile kaldırmadım. En sonunda ajansıma geri dönüp 'Adımı değiştiremem' dedim.

Reeves ilk tiyatro oyunlarından birinde sarf ettiği "Çünkü bu benim adım, çünkü başka adım olamaz" repliğinin o dönemde aklından çıkmadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reeves, 2017'de konuk olduğu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon programında da ad değişikliğine dair konuşmuştu.

Reeves, menajerlerin fikrinin ardından okyanus kenarına gidip düşündüğünü, Chuck Spadina adını bulduğunu ancak bunun beğenilmediğini söylemişti. 

Yıldız oyuncu daha sonra Templeton Page-Taylor'ı denediğini ve bu da işe yaramayınca kendi adına sadık kaldığını kaydetmişti.

Reeves'in son filmi John Wick 4, 22 Mart'ta vizyona girdi.

 

Independent Türkçe, Insider, ET Canada

DAHA FAZLA HABER OKU