Kremlin Sözcüsü Peskov'un kızının şirketi bir yılda gelirini 70'e katladı

Elizaveta Peskova'nın ortağı olduğu şirketin en önemli müşterileri Rus kamu kurumları

Peskova, Ukrayna savaşının başladığı saatlerde yaptığı savaş karşıtı paylaşımlarla gündeme gelmişti (Lisa Peskova/Instagram)

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un kızı Elizaveta Peskova ortağı olduğu Centrum Moscow isimli şirket bir yıl içinde gelirini onlarca kat artırdı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, etkinlik işleri yapan şirket 2022'de bir önceki yıla göre 70 kat fazla gelir elde etti.

2021'de 24 bin 614 dolar gelir elde eden şirketin, 2022'de gelirini 1 milyon 770 bin dolara yükselttiği tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda "Made in Russia" isimli sergiyi organize eden şirketin müşterileri arasında Rusya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Rusya Tarım Bakanlığı ve Rusya Balıkçılar Federasyonu'nun da aralarında olduğu birçok kamu kurumu bulunuyor.

Peskova'nın yüzde 30 hissesine sahip olduğu şirket fuar ve sergi alanlarının tasarımını yapıyor. 2004'te kurulan şirket 2021 öncesinde pasif durumdaydı ve gelir bildirimi yapmıyordu.

ABD ve AB yaptırım listesine almıştı

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna savaşının başlamasının ardından geçen yıl martta Dmitri Peskov ve kızı Elizaveta Peskova'yı yaptırım listesine eklemişti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında ailesinin lüks yaşam tarzının Peskov'un maaşıyla örtüşmediği ifade edilmişti.

Benzer şekilde Peskov ve kızı, Avrupa Birliği'nin yaptırım listesine de alınmıştı. Peskova bunun üzerine farklı kültürleri tanımak için seyahat etmeyi sevmesi nedeniyle karardan üzüntü duyduğunu söylemişti.

Elizaveta Peskova, Ukrayna savaşının başladığı saatlerde Instagram hesabından "savaşa hayır" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapmış, kısa süre önce bu paylaşımını kaldırmıştı.


Independent Türkçe, Verstka, The Moscow Times, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU