Suçsuz yere 26 yılını hapiste geçirdi... 1.3 milyon dolar tazminat alacak

ABD’de yangın çıkartarak eşi ve kızını öldürdüğü iddia edilen David Gavitt'in masum olduğu ortaya çıktı. 26 yıl hapis yatan Gavitt'e 1.3 milyon dolar tazminat ödenecek

Tahliye edilen Gavitt eşinin ve cocuklarının mezarını ziyaret etti. Fotoğraf: Daily Mail

ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan David Gavitt'in evinde, 1985 yılında bir yangın çıktı. Yangında Gavitt ağır yaralanırken, eşi ve iki kızı hayatlarını kaybetti. Yangını kasten çıkarttığı iddia edilen Gavit tedavisinin ardından tutuklandı.

Yapılan yargılamada suçsuz olduğunu söyleyen, yangının kaza sonucu çıktığını savunan Gavitt, suçlu bulunarak cezaevine konuldu.  Gavit’in suçsuz olduğu, ömrünün 26 yılını parmaklıklar ardında yaşadıktan sonra ortaya çıktı. 

5d56835d5542871568cc5937.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Kanıt güvenilirliğini yitirdi

Savcı Dana Nessel, yapılan yeni araştırmalar ışığında Gavitt'in kasten yangın çıkardığıyla ilgili kanıtın artık güvenirliğinin kalmadığını söyledi. Savcı Nessel, bugün 61 yaşında olan Gavitt’e 1,3 milyon dolar (7,2 milyon lira) tazminat ödeneceğini de belirtti.

‘Hiçbir sistem mükemmel değil’ diyerek ABD yargısını da eleştiren Nessel, Gavitt'in topluma yeniden uyumun sağlamasının zor olduğunu, masum olduğu halde bu kadar süre hapis yatan birine tazminat verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Michigan eyaletinde masum olduğu halde hapis cezasına çarptırılanlara cezaevinde geçirdikleri her bir yıl için 50 bin dolar tazminat ödenebiliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU