John Wick 4'te oynayan Donnie Yen, Tarantino'nun Bruce Lee tasviri hakkında konuştu

John Wick 4 oyuncusu, "O bulunduğu statüyü hak ediyor ve ben de kendi görüşümü belirtme hakkına sahibim" dedi

Mike Moh, Bir Zamanlar... Hollywood'da filminde Bruce Lee rolünde (Sony Pictures Releasing)

Donnie Yen, Quentin Tarantino'nun son filmindeki tartışmalı Bruce Lee tasviriyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Tarantino'nun Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) adlı filminde Mike Moh, dövüş sanatları yıldızının kurgusal bir versiyonunu canlandırıyor. Filmde Brad Pitt'in karakteri Cliff Both'un, Lee'nin bir dövüşte Muhammed Ali'yi yenebileceğini öne sürmesiyle alay etmesinden Lee'nin rahatsız olduğu görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu nedenle Lee, Cliff'i bir kalabalığın önünde dövüşe davet ediyor ve Cliff'in kendisini bir araba kapısına fırlatarak dövmesiyle küçük düşürülüyor.

O dönemde Lee'nin kızı Shannon, The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada Tarantino'yu bu "saygısız" tasvirden dolayı eleştirerek şöyle demişti: 

Hollywood'daki beyaz adamların onun özgüvenini, tutkusunu ve yeteneklerini kibirle karıştırmasından ve bu nedenle onu ve katkılarını ötekileştirme gereği duymasından bıktım.

Shannon, "Hollywood'daki beyaz adamların Bruce Lee'nin yaptığı işte gerçekten iyi olabileceğine ve hatta bunu nasıl yapacağını kendilerinden daha iyi bildiğine inanmakta bu kadar zorlanmalarından sıkıldım" diye eklemişti.

Tarantino, Shannon'ın bu sahneden duyduğu üzüntüyü kabul etmekle birlikte, Joe Rogan'ın podcastinde Lee karakterini yazma biçimini şu sözlerle savunmuştu:

Yeşil Yaban Arası'ndaki (The Green Hornet) dublörler Bruce'dan nefret ediyordu. Matthew Polly'nin kitabında yazıyor. Bruce dublörlere saygısızca davranmaktan başka bir şey yapmıyordu.

John Wick 4'te rol alan Yen'e, bu hafta verdiği bir röportajda bu mesele soruldu.

Oyuncu, Variety'e yaptığı açıklamada, "Herkes istediği gibi düşünme hakkına sahip. Quentin Tarantino çok ünlü bir sinemacı ve bulunduğu statüyü hak ediyor ve ben de kendi görüşümü belirtme hakkına sahibim.

Bruce'la dalga geçtiği açıkça ortada. Karikatürize edilmişti.

Tarantino'nun yönetmenliği bırakmadan önceki son filmi olacağı söylenen bir sonraki filminin, yazar Pauline Kael'dan esinlenen ve 1970'lerde geçen bir drama olması ve The Movie Critic (Sinema Eleştirmeni) ismiyle duyurulması bekleniyor.

Ucuz Roman (Pulp Fiction) ve Kill Bill gibi filmlere imza atan yönetmen önceki günlerde 60 yaşına girdi.

John Wick 4 halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU