Özgür Avrupa Radyosu: Rus sağlık görevlileri cephede seks köleliğine zorlanıyor

Radyoya konuşan bir Rus sağlık görevlisi, cephede görev yapan kadınlardan subayların "savaş eşi" olmasının istendiğini iddia etti

Rus sağlık görevlisi, görev yaptığı müfrezedeki 7 kadının da Rus subayların "savaş eşi" olmaya zorlandığını öne sürdü (Temsili/Rusya Savunma Bakanlığı)

Ukrayna'da görev yapan kadın Rus sağlık görevlilerinin "seks kölesi" olmaya zorlandığı iddia edildi.

Özgür Avrupa Radyosu'na röportaj veren Margarita isimli kadın bir Rus askeri görevlisi, erkek subayların kadın görevlileri seks köleliğine zorladığını, bunu reddedenlerin kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü.

Ukrayna'da geçirdiği iki ayın ardından travma yaşadığını ve rehabilitasyon sürecinde olduğunu belirten Margarita, "Yalnız değilken ve bir şeylerle meşgulken bile, o dehşet gözlerimin önüne geliyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

11 yıl görev yaptıktan sonra 2017'de Rus ordusundan emekli olduğunu söyleyen Margarita, savaşla birlikte ailesinin geçimini sağlamak adına gönüllü olarak Ukrayna'ya gitmeye karar verdiğini belirtti.

Eğitim için Nijniy Novgorod'a varır varmaz, bir tank müfrezesinin başındaki albayın kendisini ayırdığını ve "savaş eşi" olmasını istediğini belirten Rus sağlık görevlisi, reddetmesine rağmen albayın tekliflerinin müfreze Ukrayna'ya gittikten sonra dahi devam ettiğini öne sürdü.

Albayın emrindeki kişilere kendisi için hayatı yaşanmaz hala getirme emri verdiğini iddia eden Margarita, "Bir ay boyunca dışarda uyudum. Herkes geceyi çadırlarda ve evlerde geçirirken, ben bir yolun yanındaki küçük ormanda yerde yattım" ifadelerini kullandı.

Margarita, albayın tekliflerini ısrarlı şekilde reddetmesi nedeniyle cephenin ön hatlarına gönderildiğini söyledi.

Tüm sağlık görevlilerine baskı yapıldığını iddia etti

Bulunduğu sağlık müfrezesinde yaşları 23'le 38 arasında değişen ve birçoğu evli olan 7 kadın sağlık görevlisi bulunduğunu belirten Margarita, bunların tamamının bir veya daha fazla subayla ilişkiye girmesi için baskı gördüğünü öne sürdü.

Margarita, "Oraya gittiğimizde tabiki neler olduğunu bilmiyorduk. Anladığımızdaysa geri dönmek için çok geçti" diye konuştu.

Rus sağlık görevlisi, Svetlana isimli bir başka sağlık görevlisinin "savaş eşi" yapıldığı subay tarafından vurulduğunu iddia etti.

Margarita, "Ukraynalılar vurmuş gibi gösterdiler. Subay, onu koruyormuş gibi göstermek için kendini elinden vurdu. Üç hafta hastanede kaldıktan sonra geri döndü" ifadelerini kullandı.

Bazı kadın sağlık görevlilerinin, birkaç subay tarafından cinsel ilişkiye zorlandıklarını, cephede rahat bir yaşam sürmek isteyen bazı kadınların da bunu kabul ettiklerini öne sürdü.


Independent Türkçe, Özgür Avrupa Radyosu, NY Post 

DAHA FAZLA HABER OKU