Amazon kuryesi polis operasyonu sırasında kargo teslim etti

"Öldürülmekten çok Jeff Bezos’tan korkuyor"

Video 1,3 milyon kez beğenilirken yorum sayısı 34 bini aştı (TikTok/mlktrk679)

ABD'de rehine operasyonu sırasında bir Amazon kuryesi kargoyu teslim etmeye çalıştı. Kurye, çocuğunu rehin alan adama yapılan müdahaleye rağmen olay yerine girdi.

Olay Kuzey Karolina eyaletinde geçen ay gerçekleşse de sürücünün o anları TikTok'ta geçen hafta paylaşıldı ve viral oldu.

Görüntüde kurye, elinde paketle birkaç polis arabasının yanından geçiyor. Polis memurlarından biri, adı bilinmeyen sürücüyü durdurup paketi alıyor. 
 


Amazon çalışanı daha sonra kargoyu teslim ettiğini göstermek için fotoğraf çekip aracına geri dönüyor. 

Videoyu kaydeden kişi "Aman Tanrım" diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 milyondan fazla kez görüntülenen videoya çok sayıda yorum da yapıldı. Bir TikTok kullanıcısı "Öldürülmekten çok Jeff Bezos'tan korkuyor" diye yazdı.

Amazon çalışanı olduğunu söyleyen bazı kişilerse paketin teslim edilmemesi halinde kuryenin işten atılabileceğini ifade etti.

Online alışveriş sitesi Amazon, kuryeleri fazla çalıştırdığı için eleştiriliyor. İşçiler iki sene önce yaptıkları açıklamada 14 saatlik vardiyalar ve tuvalet molası olmadığını söylemişti.

Amazon sözcüsü Sharyn Ghacham ise TikTok videosunu araştırdıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

Paketlerimizi teslim eden sürücülerin güvenliği her zaman önceliğimiz. Onlarla düzenli şekilde temas kurup güvende hissetmedikleri durumlarda paketi teslim etmemelerini ve bunun yerine acil destek almaları gerektiğini söylüyoruz.

Öte yandan Kuzey Karolina'daki olayda oğlunu rehin alan şüpheli intihar etti. 11 yaşındaki çocuksa kurtarılarak tedavi altına alındı.

 

Independent Türkçe, The Guardian, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU