Keanu Reeves üç saate yakın süren John Wick 4'te yalnızca 380 kelime sarf ediyor

Sadece 103 satırlık repliği var ve bunların yaklaşık üçte biri tek kelimeden oluşuyor

Keanu Reeves, John Wick 4'teki bir dövüş sahnesini çekerken karşısındaki oyuncuya vurarak kafasını yardığını söylemişti (Lionsgate)

John Wick 4'te (John Wick: Chapter 4) Keanu Reeves'in ağzından kaç kelime çıktığı sayıldı.

Wall Street Journal'ın (WSJ) dün geçtiği haberde ünlü oyuncunun, serinin en uzun filminde sadece 380 kelime sarf ettiği bilgisine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reeves, serinin 1 saat 41 dakika süren ilk filminde 484 kelime konuşmuştu. 2 saat 49 dakika süren yeni yapımdaysa bu sayı iyice düşüyor. WSJ, Hollywood yıldızının toplamda 103 satırlık repliğe sahip olduğunu da yazdı. Bunların yaklaşık üçte biri tek bir kelimeden, "evet"ten (yeah) oluşuyor. 

Wick'in filmdeki en uzun repliği sadece tek bir cümleden oluşuyor. Karakter, Osaka Continental Hotel'in lideri olan arkadaşı Shimazu Koji'ye (Hiroyuki Sanada) şöyle diyor:

Sen ve ben, iyi bir hayatı uzun zaman önce geride bıraktık dostum.

John Wick'in repliklerinin yaklaşık yüzde 10'una filmin fragmanlarında yer verildi. Karakter, 2,5 dakikalık fragmanda filmin ilk 25 dakikasına göre daha fazla konuşuyor.

Öte yandan haberde bu durumun, Reeves ve yönetmen Chad Stahelski'nin tercihi olduğu vurgulandı. İkilinin, senaryoda karakter için yazılan satırların yaklaşık yarısını çıkardığı belirtildi.

Örneğin John Wick ve Marquis de Gramont'un (Bill Skarsgård) düellonun kurallarına karar verdikleri sahnede aslında Wick'in ilk başta diyaloğun yarısında konuşması planlanıyordu. Ancak Reeves, karakterinin sadece tek kelimelik yanıtlar vermesi için bazı değişikliklere gitti.

Filmin senaristlerinden Michael Finc, "Birlikte çalışınca gördüm, Reeves'in konuşmamaya kendini bu kadar adaması şoke edici" dedi.

Öte yandan karakter çok konuşmasa da aksiyon sahneleri bu boşluğu dolduruyor. 58 yaşındaki Reeves, şimdiye kadar çektiği "en zor aksiyon filmi" diye nitelediği John Wick 4'ün dövüş sahneleri için yaklaşık üç ay eğitim aldı. 

17 Mart'ta aniden ölen Lance Reddick'e adanan John Wick 4, 26 Mart itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 138 milyon dolar hasılata ulaştı.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal, GamesRadar

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU