Fransa'da alevlerin arasında sakince şarap yudumlayanların görüntüsü viral oldu

Yanan yolların fotoğraf ve videoları son günlerde sıradan hale geldi

Perşembe günü Bordeaux'nun güneyindeki şarap üretilen bölgede yer alan Place de la Victorie'deki lokanta müşterileri, alevlerin yakınında otururken rahatsız olmamış gibi görünüyordu (maximedaviau33)

Emmanuel Macron'un emeklilik yaşı planlarına karşı protestolar sırasında, Fransız lokanta müşterilerinin arka planda alevler büyürken şaraplarını yudumlayıp telefonlarına baktığı görüntülendi.

TikTok'ta paylaşılan viral videoda, Bordeaux'nun güneyindeki şarap üretilen bölgede yer alan Place de la Victorie'deki lokanta müşterileri, göz ucuyla alevlere bakarken telefonlarında gezinip şaraplarını yudumluyor ve rahatsız olmamış gibi görünüyordu.

Emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkaran yasa tasarısını geçen hafta cumhurbaşkanının zorla geçirmesi protesto edilirken, son günlerde eylemciler bir dizi yangın başlattı.

Macron tartışmalı yürütme yetkilerini kullanarak, yani Fransız parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te oylama yapılmasına izin vermeden değişikliği gerçekleştirdikten sonra, Fransa genelinde 1 milyondan fazla kişinin sokaklara döküldüğü bildirildi.
 


Fransa Cumhurbaşkanı, emeklilik yaşındaki değişikliklerin emeklilik bütçesinin açık vermesini önlemek için bir "zorunluluk" olduğunu savunuyor.

Buna karşılık eylemciler, protestoların bir parçası olarak geçen hafta Bordeaux'nun tarihi belediye binasını ateşe verdi fakat itfaiyeciler alevleri hızla söndürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Fransa genelinde yaklaşık 80 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını, 123 polis personeli ve jandarmanın yaralandığını söyledi. Perşembe günü 5 bini Paris'te olmak üzere 12 bin güvenlik gücünün konuşlandırıldığını belirtti.

Protestoların yanı sıra, ulaşım işçileri, öğretmenler, çöpçüler ve petrol rafinerisi çalışanlarının dahil olduğu geniş çapta grevler gerçekleştiriliyor.

Öte yandan Britanya Kralı Charles, protestolardan kaynaklı güvenlik endişeleri nedeniyle, pazar günü başlaması planlanan resmi Fransa ziyaretini ertelemek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Macron cuma günü şiddeti kınadı ve güvenlik güçlerinin "örnek şekilde" çalıştığını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU