Mustafa Sarıgül Şişli'yi bekliyor: 48 aydır hazırlanıyorum

Üç dönem Şişli Belediye Başkanı olarak görev yapan Mustafa Sarıgül, verdiği aranın ardından siyasete dönmek istiyor

Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Sarıgül, Şişli'den yeniden aday gösterilmeyi beklediğini söyledi. "48 aydır Şişli için hazırlık yapıyorum" diyen Sarıgül, "CHP aday göstermeyecek" iddialarını da "Bana İstanbul'u emanet eden partim Şişli'yi mi vermeyecek? Rekor oyla kazanacağım" diye yanıtladı.

"CHP'ye de genel başkana da son derece güveniyorum" diyen Sarıgül, "Yanlış bir şey olacağını sanmıyorum. Benimle Şişli'de yürümeniz lazım, beni göreve çağırıyorlar. Şişli'nin ışığı söndü, o ışığı yakmaya geliyorum" diye konuştu. 

Şişli'den aday gösterildiğinde 'rekor oyla' kazanacağını öne süren Mustafa Sarıgül, "Ya partiniz sizi aday göstermezse" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Ben böyle bir şey düşünmek istemiyorum. Doğru olmaz. Siz 5 sene önce İstanbul gibi Türkiye’nin en kıymetli ilini, bakanlıklardan daha büyük bir bütçeyi Mustafa Sarıgül’e emanet ettiniz, dediniz ki “Benim CHP olarak İstanbul’u emanet edeceğim en güçlü isim Sarıgül...” Dürüstlüğüme, yaptığım çalışmalara, yurttaşlarla temaslarıma güvendiniz, şimdi kendi ilçem olan Şişli’yi mi bana emanet etmeyeceksiniz? Ben böyle bir şey düşünmek dahi istemiyorum. Bunun olacağını da tahmin etmiyorum.

DAHA FAZLA HABER OKU