"Koltuğunu arkaya yatırırken sıkışıp kalan" business class yolcusu, havayolu şirketine dava açtı

Davacı adamın avukatları, bu deneyimin "büyük bir acı, ıstırap ve manevi zarara" yol açtığını iddia ediyor

(Reuters)

El Al'ın business class koltuklarından birinde sıkışıp kalarak yaralandığını iddia eden bir adam, İsrail'e ait havayolu şirketine dava açtı.

Eshagh Wiseman, Ekim 2022'de olay meydana geldiğinde Tel Aviv'den New York'taki JFK havalimanına uçuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

View From the Wing'e göre, bir uçuş görevlisinin Wiseman'ı koltuktan "çekip kurtarması gerekti". Wiseman bu deneyimin kabin ekibinin "koltuğun nasıl çalıştığını kendisine açıklamaması" nedeniyle gerçekleştiğini öne sürüyor.

"İleri yaşta bir beyefendi" diye tanımlanan Wiseman'ın, koltuğunu arkaya yatırırken sıkışıp kaldığı iddia ediliyor.

Bir uçuş görevlisinden yardım isteyen Wiseman'ı görevli "çekip kurtarmış" fakat bu deneyim "büyük bir acı, ıstırap ve manevi zarara" ve tıbbi tedavi gerektiren yaralara yol açmış.

Dava dilekçesinde şöyle belirtiliyor:

Wiseman adına hareket eden avukatlar, yaralanmanın yolcunun kendi ihmali sonucu gerçekleştiği kanıtlanmadıkça yolcu yaralanmalarından havayolu şirketlerini sorumlu tutan Montreal Sözleşmesi uyarınca dava açıyor.

Bir yolcu ilk kez bir havayolu şirketine karşı yasal işlem başlatmıyor.

2020'de bir kadın, Spirit Havayolları'nın uçuşlarından birindeki kötü koku "ciddi ve kalıcı şekilde zarar görmesine" neden olduğu için şirkete dava açmıştı.

Davada Mary Vincent Randall, Spirit'i kokunun yolcuları etkilemesini engellemeyerek ve kendisinin olay sonrasındaki tedavisine destek olmayarak "ihmalkar, dikkatsiz ve umursamaz" davranmakla suçlamıştı.

Havayolunun, "Randall'ın tazminat talebiyle ilgili uzlaşmaya gitmeyi veya tazminatı ödemeyi ihmal ettiğinin ve reddettiğinin" öne sürüldüğü dava dilekçesinde, Randall'ın kazanç kaybı ve "ekonomik zararları" için dava açtığı belirtiliyordu.

2016'daysa 81 yaşındaki emekli bir kadın avukat, yanına oturmayı reddeden Ortodoks Yahudi bir erkeğin bu eylemi üzerine, kendi koltuğunun değiştirilmesinden sonra El Al'a dava açmıştı.

II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerden kaçtıktan sonra İsrail'e taşınan bir ailesi olan Renee Rabinowitz şunları söylemişti:

Tüm başarılarıma rağmen (ve yaşım da bir başarı) küçümsendiğimi hissettim.

Kendi kendime düşünüyorum, işte buradayım, yaşlı ve eğitimli bir kadınım, dünyayı dolaştım ve bir adam onun yanına oturmamam gerektiğine karar verebiliyor. Neden?

The Independent yorum için El Al'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU