Ohio polisi, evine yapılan baskının görüntülerini klibinde kullanan Afroman'e dava açtı

Emniyet güçleri, rapçinin görüntüleri izinsiz kullanarak kazanç sağladığını iddia ediyor

Afroman, Because I Got High parçasıyla dünya çapında ün kazanmıştı (Reuters)

Ağustos 2022'de rapçi Afroman'in evine silahlı baskın düzenleyen 7 emniyet görevlisi, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Afroman'e dava açtı.

Baskının görüntülerini müzik videolarında kullanan Afroman, iddiaya göre bu görüntüleri ticari ürünlerine ve sosyal medya paylaşımlarına da dahil etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Ohio eyaletindeki Adams County Şerif Bürosu mensupları, yüzlerinin görüldüğü kayıtların "duygusal sıkıntı, utanç, alay, itibar kaybı ve aşağılanmaya" neden olduğu iddiasıyla gerçek adı Joseph Foreman olan rapçiye dava açtı.

The Independent'ın ulaştığı mahkeme belgelerine göre Afroman baskın sırasında orada değildi. Öte yandan evde olan eşi "aramanın bazı bölümlerini telefonuna kaydetti" ve evdeki "birkaç güvenlik kamerası" da "aramanın bazı bölümlerini" yakaladı.

Davacılar "kimlikleri" kullanılarak edinilen kârın tamamı üzerinde hak sahibi olduklarını savunuyor. Buna, markasının ürünlerinin pazarlanmasının yanı sıra şarkılarından, müzik videolarından ve canlı etkinlik biletlerinden elde edilen gelirlerin de dahil olduğunu iddia ediyorlar.

Ayrıca davacılar, baskınla ilgili tüm fotoğraf, video ve paylaşımların kaldırılması için tedbir kararı talep ediyor.

Çarşamba günü (22 Mart) Instagram hesabından yaptığı paylaşımla dava açılmasına yanıt veren Afroman, "bu durum müşterilerine, ailesine, kariyerine ve mülküne inkar edilemez bir zarar verdiği için" karşı dava açacağına söz verdi.

"Video görüntülerim benim malımdır" diyen Afroman, görüntüleri evine ve eşyalarına verildiğini iddia ettiği "zararları karşılamak için para toplama" amacıyla kullandığını da sözlerine ekledi.

Rapçinin baskından aylar sonra YouTube'da yayımlanan müzik videolarından en az üçü baskının görüntülerini içeriyor. Bunlar arasında Why You Disconnecting My Camera (Neden Kameramın Bağlantısını Kesiyorsun), Will You Help Me Repair My Door (Kapımı Onarmama Yardım Eder Misin) ve Lemon Pound Cake (Limonlu Kek) yer alıyor.

Geçen yaz şerif yardımcıları Afroman'in evinde uyuşturucu ve uyuşturucu teçhizatı olduğuna ve insan kaçakçılığıyla adam kaçırma suçlarının işlendiğine dair makul bir sebep bulunduğu gerekçesiyle arama emri aldıktan sonra rapçinin evine silahlı baskın düzenlemişti.

Adams County Savcılığı, memurların baskında suç işlendiğini kanıtlayan herhangi bir delil bulamadığını ve rapçiye yasal suçlama yöneltilmediğini belirtmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU