Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Akşener: Kalbim duruyor zannettim

"Emin olun ki 14 Mayıs’tan sonra da İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayacak ve uygulatacağız"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep TayyipErdoğan'ın "Bugün çadırda geldiğimiz kaliteyi bile yeterli görmüyoruz. İnşallah çok daha farklı adımlar atacağız" şeklindeki ifadeye tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, "Bunu duyduğum zaman kalbim duruyor zannettim" dedi.

"Nevruz resmi tatil olacak"

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizim için Nevruz, sevginin günüdür. Katile özgürlük dilenme günü değildir! Bizim için Nevruz, kardeşliğin günüdür. Düşmanlığın günü değildir! Bizim için Nevruz, birliğin günüdür. Terörün, günü değildir! Bizim için Nevruz, bastığı toprağı, cennet vatan bilenlerin günüdür; Vatanın her değerine, düşman olanların günü değildir!

İYİ Parti iktidarında bahar bayramımız Nevruz’umuzu resmî tatil olarak, hep birlikte kutlayacağız. O ateşin üstünden bir büyük medeniyet olarak hep beraber atlayacağız. Emin olun, çok az kaldı.

 

İstanbul Sözleşmesi çıkışı

Akşener, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması konusuna değindi ve şu tepkisini dile getirdi:

İktidarın bizi alıştırmak istediği konulardan biri de rafa kaldırdıkları, İstanbul Sözleşmesi… Hatırlayın, kirli bir zihniyetin dolduruşuna gelip bir gece aniden, İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp attılar. Kendi imzaladıkları sözleşmeyi, kendileri reddettiler.  Üstelik, uluslararası bir sözleşmeden, meclis kararı olmadan,  hukuksuzca çıkmak istediler.

“Özlem Zengin yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor”

İktidar çevresindeki kadınlara yönelik şiddeti önlemek amacıyla yürürlükte olan 6284 sayılı kanun konusunda yaşanan tartışmalara değinen Akşener, şunları kaydetti:

Bugün geldiğimiz noktada, görüyoruz ki iktidarın, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak açtığı yolun sonu artık kadınların hayatını etkileyecek yeni tartışmalara çıkıyor.

6284 sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bugün “birileri” tarafından tartışmaya açılıyor.  Ancak artık bu durumdan rahatsız olan sadece biz değiliz. Bizzat Ak Parti’de siyaset yapan kadınlar da rahatsız… Ak Parti’nin Aile Bakanı bile, o koltukta otururken böylesine ucube bir tartışmayı millete açıklayamayacaklarını biliyor.  Ak Parti’nin grup başkanvekili bile bu tartışmadan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. 

Hatta, “6284 kırmızı çizgimiz” dediği için, hedef hâline getirildiğini bunun esas sebebinin de kadın olmasından kaynaklandığını eğer konuşan bir erkek olsaydı sorun olmayacağını söylüyor.  Evet, doğrudur. Tıpkı, bu ülkede yaşayan, her kadın gibi… Tıpkı, bu ülkede konuşan, her kadın gibi... Tıpkı, bu ülkede doğruları savunan, her kadın gibi… Sayın Özlem Zengin de, yaşadığı çirkinlikleri, kadın olduğu için yaşıyor.

Görüşlerimiz, düşüncelerimiz ne kadar farklı olursa olsun mesele kadınların davası olduğunda Özlem Hanım’la da, elbette amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız.

İYİ Parti lideri, “Emin olun ki 14 Mayıs’tan sonra da İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayacak ve uygulatacağız! Kadınlarla beraber güçlenen Türkiye’yi, herkesle tanıştıracağız! Yaşayan kadınlarla, özgürleşen kadınlarla, konuşan kadınlarla, Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Hiç utanmadan, zerre sıkılmadan, dedi ki; ‘Geçmişten bugüne, bu işi masaya yatırdığımızda, çadırda bile kalite neydi? Bugün çadırda geldiğimiz kalite ne? Bunu bile yeterli görmüyoruz. İnşallah çadırlarda, bundan sonra, çok daha farklı adımlar atacağız.' Üstelik bunu; depremin, 7'nci gününde bile, hâlâ çadır bekleyen aileler varken dedi. Üstelik bunu; bugün bile çadır isteyen insanlarımız varken dedi. Üstelik bunu; kendi dükkanlarına çevirdikleri Kızılay'ın çadır stoklayıp, tüccarlığa soyunduğu rezaleti gün gibi ortadayken söyledi. Yaa görüyor musunuz? Depremin ilk günlerinde, böbürlenerek duyurdukları, battaniyede yaptıkları büyük atılımın sonrasında; bu defa da bu arkadaşlarımız, çadır teknolojilerinde imza attıkları, önemli hamle sayesinde, çadırda kaliteyi arttırmışlar…

Ancak maalesef, belli ki kalite o kadar artmış ki; vatandaş çadır bulamıyor. Kalite o kadar artmış ki; millet inim inim inlerken, kendileri Kızılay üzerinden çadır satıyor. Ama buna da şükür. Çünkü artık iyice, kurgusal bir karakter halini alan bay kriz elbette çıkıp, ‘Çadırı biz bulduk. Bizden önce çadır mı vardı?' da diyebilirdi… Şaşır mıydık, şaşırmazdık. Ne diyelim? Allah akıl, fikir, izan versin. Tabii geçmişten bugüne şöyle masaya yatırdığımızda çadırda bile kalite neydi, bugün çadırda geldiğimiz kalite ne?’ Bunu duyduğum zaman kalbim duruyor zannettim.

Gökhan Zan ile Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı

Grup toplantısının başında Galatasaray, Beşiktaş ve milli takımda forma giymiş Hatayspor Antrenör Yardımcısı Gökhan Zan ile Trabzonspor'un eski kaptanlarından efsane oyuncu ve eski teknik direktörü Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU