JPMorgan'ın nikel diye satın aldığı 54 tonluk çantaların içinden taş çıktı

Çantaların birkaç yıldır Rotterdam'da bir depoda tutulduğu açıklandı

Depolanan çantaların içindeki nikelin değerinin 1,3 milyon dolar olduğu düşünülüyordu (Reuters)

ABD'nin en büyük bankalarından ve Wall Street'in emtia ticaretinde önde gelen kurumlarından biri olan JPMorgan'ın birkaç yıl önce satın aldığı 54 ton nikelin içinden taş çıktı.

Birkaç yıl önce satın alınan ve içinde nikel olduğu düşünülen çantaların Hollanda'nın Rotterdam kentinde bir depoya konulduğu, geçen cuma Londra Metal Borsası (LME) tarafından fark edilene kadar da içinde taş olduğunun anlaşılmadığı ifade edildi.

LME yaşanan karışıklığı cuma günü açıklarken, çantaların ve depoların sahibinin kim olduğu bilgisini paylaşmadı. Ancak Wall Street Journal gazetesi konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde çantaların JPMorgan'a, deponun ise Access World isimli şirkete ait olduğunu duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete karışıklıktan doğan mali yükün, çantaları korumakla yükümlü tesis sahibi Access World tarafından karşılanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Bloomberg'de yer alan habere göre çantalarda 1,3 milyon dolar değerinde nikel bulunuyordu ve toplam nikel stoklarının yüzde 0,14'nün çantalarda bulunduğu düşünülüyordu. Haberde, yaşanan karışıklığın metal piyasalarında küçük bir etkisi olacağı ancak LME'nin güvenilirliğinin sorgulanacağı vurgulandı.

Access World'den yapılan açıklamada, tüm depolardaki nikel stoklarının inceleneceği ancak durumun tek bir vakaya özel olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Londra Metal Borsası, kayıp nikellerle ilgili hangi noktada karışıklık yaşandığının ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.


Independent Türkçe, Bloomberg, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU