İsrail basını: İlhan Ömer ve Rashida Tlaib’in İsrail’e girişi “yasaklandı”

Trump’ın daha birkaç gün önce "İsrail’in 2017 tarihli yasasını uygulaması” tavsiyesini verdiği iddia edilmişti

İlhan Ömer ve Rashida Tlaib, İsrail'e karşı oluşturulan boykot hareketini destekleyen isimler arasında yer alıyor (AP)

İsrail medyası, ABD Kongresi’nin Demokrat ve Müslüman üyeleri İlhan Ömer ve Rashida Tlaib’in beklenen ziyaretleri öncesi İsrail’e girişlerinin yasaklandığını yazdı.

İsrail’de yayın yapan Channel 12 kanalı, İçişleri Bakanı Aryeh Deri’nin aldığı kararı duyururken, Jerusalem Post gazetesi de Amerikalı iki siyasetçinin girişine izin verilmesi için dile getirilen taleplere rağmen bu çağrılara itibar etmeyen Bakan Deri’nin yasağı uygulayacağının öğrenildiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Axios'un haberine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarıyla konuşurken İsrail’i boykota destek veren kişilerin bu ülkeye girişlerinin engellenmesine imkan tanıyan 2017 tarihli kanunun uygulanması gerektiğini söylemesinden yalnızca günler sonra İsrail’den böyle bir haber geldi.

Trump’ın böyle bir görüş bildirdiğine dair haberleri yalanlayan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham ise “İsrail hükümeti dilediğini yapabilir. Bunlar sahte haberler” demişti.

İsrail yönetimine karşı eleştirileri nedeniyle Trump tarafından sıklıkla “antisemitik” ve “İsrail karşıtı” davranmakla suçlanan Ömer ve Tlaib’in İsrail-Filistin çatışmasına dair daha fazla bilgi sahibi olmak adına 18 Ağustos’ta bu ülkede olması öngörülüyordu.

Filistin meselesindeki tutumundan dolayı İsrail'e karşı oluşturulan "Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar" (BDS) adıyla bilinen harekete destek veren iki Kongre üyesi ayrıca Trump’ın göçmen karşıtı söylemlerine maruz kalan siyasetçiler arasında yer alıyor.

The Independent’tan da yararlanılmıştır

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU