Twitter artık basın sorularına dışkı emojisiyle yanıt veriyor

Milyarder, 44 milyar dolarlık satın alma işleminden vazgeçme çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından sosyal medya platformundaki basın ekibini kovmuştu

(Reuters)

Elon Musk, Twitter'a basınla ilgili bir talepte bulunan tüm gazetecilere, sosyal medya platformunun artık otomatikman dışkı emojisi göndereceğini söyledi.

Milyarder, "[email protected] artık otomatik olarak (emoji) ile yanıt veriyor" diyerek yeni politikayı tweetledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent'ın pazar günü Twitter basın ekibine gönderdiği bir e-postaya anında dışkı emojisiyle karşılık verildi.

Tesla'da zaten bir basın ekibi bulundurmayan Musk, geçen ekimde şirketi dudak uçuklatan bir miktarla, 44 milyar dolara satın aldıktan sonra muazzam sayıdaki kişiyi işten çıkardığı dönemde Twitter'daki basın ekibini de kovmuştu.

Twitter, Güney Afrika doğumlu iş insanının şirketi satın almasının ardından 7 bin 500 çalışanının yaklaşık yüzde 50'sini işten çıkarmıştı.

Musk'ın San Francisco merkezli şirketin maliyetlerini büyük oranda düşürmeye çalışması sonucu Twitter'ın halihazırda yaklaşık 2 bin çalışanı var.

 


Elon Musk bu emojiyi kamuya açık bir yerde ilk kez kullanmıyor.

Twitter geçen temmuzda Musk'ın, aralarında yalnızca bir dışkı emojisinin de bulunduğu paylaşımlarını, şirketi satın almaktan vazgeçmeye yönelik başarısız çabaları sırasında şirketi kötülediğinin kanıtı olarak göstermişti.

Twitter
Elon Musk, Twitter'a basınla ilgili bir talepte bulunan tüm gazetecilere, sosyal medya platformunun artık otomatikman dışkı emojisi göndereceğini söyledi (Graeme Massie)


Önceki haftalarda Musk, engelli bir Twitter çalışanıyla dalga geçtiği görülen küçük düşürücü bir paylaşımın ardından özür dilemişti.

Görünüşe göre başka şekilde yanıt alamayan personelin halen Twitter'da çalışıp çalışmadığını sormasından sonra Musk, çalışanını gerçek bir iş yapmamakla, "en kötü" olmakla ve daha pek çok şeyle suçlamıştı.

Twitter'ın patronu, durum hakkında yanlış bilgilendirildiğini ve etkilenen personelden özür dilemek için kendisiyle an itibarıyla video görüşmesi yaptığını belirtmişti.

Şirketini Twitter'a satan ve ülkede yılın kişisi seçilen İzlandalı girişimci Halli Thorleifsson, iş yerinin bilgisayar sistemine erişiminin engellenmesinin ardından milyardere doğrudan, herkese açık bir tweet göndererek İnsan Kaynakları'nın kendisine yanıt vermesini sağlayamadığını Musk'a söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU