İskenderun Sahra Hastanesi Başhekimi Özvarinli: Bölgede büyük bir salgın var

Özvarinli “Salgının tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak" dedi

İYİ Parti’nin İskenderun’da kurduğu sahra hastanesinin başhekimi  başhekimi ve aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanlarından Hasan Sami Özvarinli hastanenin çalışmalarız hakkında bilgi verdi.

Hastanenin 24 gündür hizmet verdiğini aktaran Özvarinli,”Günde ortalama 400-500 civarı hasta bakmaktayız. Günlük ortalama 600-700 vatandaşımıza insani yardım desteği sunmaktayız. Özellikle çocuk maması, hijyen ve çocuk bezi gruplarında olmaktadır” dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgedeki banyo ve tuvalet ihtiyacına dikkat çeken Özvarinli ,”Bugün 40’ıncı güne yaklaştı deprem olalı daha bölgede 2 kere banyo yaptım diyen insanlar var. Bunlar az değil bölgenin yüzde 70-80’i belki 20 günde bir yıkanıyor. Buradaki sağlıkçılar da öyle. Apse çok fazla karşımıza çıkıyor. Bütün aletlerimiz çalışır durumda. Şu tarafta bir ameliyathanemiz, yanında bir diş hekimliği kliniğimiz öbür tarafta da laboratuvarımız bulunmakta. 4 tane muayene istasyonunda toplam 9 gözlem yatağında günlük 500 hastaya sıhhatli hizmet veriyoruz” diye belirtti.

Bölgede büyük bir salgın olduğunu söyleyen Özvarinli  şunları aktardı:

Dün gece sırf 7 tane çocuk geldi. Biz şu ada 24 saat boyunca neredeyse 500 hastanın yarısı bulantı, kusma, daire. Yani bölgede bir salgın var. Bölgede büyük bir salgın var ve bunun tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak başka hiçbir izahatı yok. Eğer bu mücadeleyi vermezsek depremde göçüğün altından kurtardığımız insanları bu diareden, ishal ve bulantıdan kaybederiz” dedi. 

Hatay Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan "bölgede büyük bir salgın olduğu" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı da Hatay'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde, "Hatay'da büyük bir salgın olduğu" yönündeki iddiaları yalanladı

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU