ChatGPT'nin halefi, baştan sona bir video oyununu dakikalar içinde üretebiliyor

OpenAI'ın yeni modeli GPT-4'ün kodlama deneyimi olmayan kullanıcıları, Pong ve Snake gibi klasik oyunları yeniden yarattı

OpenAI'ın GPT-4 modelinin kullanıcıları, yapay zeka teknolojisini kullanarak video oyunlarını ne kadar hızlı ve kolayca yaratabileceklerini çözdü (Reuters)

OpenAI'ya ait ChatGPT'nin merakla beklenen halefi, yalnızca bir açıklamayı takip ederek video oyunları yaratmak da dahil muazzam çeşitte görevde yüksek kabiliyete sahip olduğunu şimdiden kanıtlıyor.

OpenAI, salı günü GPT-4'ü tanıttı ve bu yapay zeka sohbet botunun son derece popüler ChatGPT'den "çok daha incelikli talimatları" işleme yeteneğiyle övündü.

Kullanıcılar kısa süre sonra bu iddiaları teste tabi tuttu. Dijital tasarımcı Ammaar Reshi, yapay zeka aracını kullanarak klasik cep telefonu oyunu Snake'in bir versiyonunu "20 dakikadan daha kısa sürede" oluşturdu.

Oyunu internette paylaşan Reshi şunları yazdı:

Potansiyel çok heyecan verici. Herkes kendi oyunlarını sadece onları tanımlayarak yapabilir!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir kullanıcıysa sohbet robotundan "pong gibi bir oyun yaratmasını" istedi. GPT-4, oyunu yaratmak için kullanılabilecek bir komut dizisiyle birlikte hangi kodlama dilinin kullanılacağına dair talimatlarla ona yanıt verdi.

GPT-4'ün aynı işlemi kullanarak Connect 4'ün dijital bir versiyonunu yaratması için aldığı benzer bir istek de başarıyla sonuçlandı.

GPT-4'ün iyileştirmeleri, görüntülere yanıt verme ve 25 bin kelimeye kadar işleme yeteneğini içeriyor ki bu ChatGPT-3,5'in yapabildiğinin yaklaşık 8 katı.

Bu teknolojinin arkasındaki şirketin yaptığı gösterimde, bir kağıda basit bir internet sitesi tasarımı çizdikleri ve sistemden bu internet sitesini gerçeğe dönüştürmek için kod yazmasını istedikleri görüldü.

OpenAI, abonelerin GPT-4 üzerinde inşa ederek ona benzersiz bir kişilik kazandırabileceklerini bildirdi.

Şirket bunu, yazılımdan bir öğretmen gibi davranmasını ve sohbetteki insan katılımcıya cevabı doğrudan vermek yerine bir denklemi nasıl çözeceğini öğretmesini isteyerek gösterdi.

Yine de yazılımın sınırlamaları var. Bunların en ciddilerinden biri, yapay zeka geliştiricilerinin "halüsinasyon görmek" adını verdiği şey. OpenAI, sistemin hâlâ kendinden emin bir şekilde gerçekler uyduracağını ve akıl yürütme hataları yapacağını söyledi.

OpenAI, "Dil modeli çıktılarını, özellikle yüksek riskli bağlamlarda, belirli bir kullanım durumunun ihtiyaçlarını karşılayan kesin protokolle (insan incelemesi, ek bağlamla temellendirme veya yüksek riskli kullanımlardan tamamen kaçınma gibi) kullanırken büyük özen gösterilmelidir" açıklamasını yaptı.

Yazılım, Eylül 2021'den sonra yaşananlar hakkında bilgi eksikliği gösterme eğiliminde. Çünkü büyük ölçüde bu tarihten önce gerçekleşenlere dair bilgilerle eğitilmiş. Tecrübe ederek de öğrenemiyor.

OpenAI şunları ekledi:

Gördüğümüz trafik dağılımına bağlı olarak, daha yüksek hacimli GPT-4 kullanımı için yeni bir abonelik seviyesi sunabiliriz. Bir noktada bir miktar ücretsiz GPT-4 sorgusu sunmayı da umuyoruz, böylece aboneliği olmayanlar da onu deneyebilir.

Şirket, dil öğrenme uygulaması Duolingo'yla ve görme engellilere yönelik Be My Eyes adlı bir uygulamayla ortaklıklar kurduğunu da duyurdu.

OpenAI, ortaklığı duyurduğu bir blog gönderisinde şöyle yazdı:

GPT-4'ün yeni görsel girdi yeteneğiyle Be My Eyes, uygulamasında bir insan gönüllüyle aynı düzeyde bağlam ve anlayış üretebilen GPT-4 destekli bir Sanal Gönüllü geliştirmeye başladı.

Aniden, birisinin gönderdiği örneğin buzdolabının içindekilerin görüntüsüne karşılık, GPT-4 teknolojisi sadece buzdolabında olanları tanımak ve isimlendirmekle kalmıyor, bu malzemelerle neler yapabileceğinizi tahmin ve analiz de ediyor. Daha sonra ondan iyi bir yemek tarifi isteyebilirsiniz.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU