ABD'de zebra saldırısına uğrayan adam hastanelik oldu

Zebranın sahibinin kolunun ısırılıp koptuğunu belirtmesi üzerine, polis memurlarına "gerekirse zebrayı öldürmeleri" söylendi

ABD'nin Ohio eyaletinde zebra saldırısına uğrayan adamın hastaneye kaldırılmasının ardından kolluk kuvvetleri hayvanı vurarak öldürdü.

CNN'de yer alan habere göre Pickaway County Şerif Bürosu'nun raporunda, "kolunun bir zebra tarafından ısırılıp koparıldığını" söyleyen bir adamın çağrısının ardından bürodaki şerif yardımcılarının, Columbus'un güneyinde yer alan Circleville'deki eve gönderildiği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay yerine ulaşan ilk şerif yardımcısı, polis aracına doğru ilerleyen "saldırgan" bir zebrayla karşılaştıktan sonra klakson ve sirenleri kullanarak zebrayı bir süreliğine korkutup uzaklaştırdı. Polis memuru bu sayede arabadan inip adamın koluna turnike uygulayarak onu ambulansa bindirdi.

Adam sağlık personeli tarafından tedavi edilirken zebra bölgede kaldı ve raporda hayvanın saldırgan davrandığı belirtildi.

Raporda, başka bir adamın polise "o zebranın saldırgan olduğunu ve gerekirse zebrayı öldürmelerini" söylediği ifade edildi.

Vücut kamerasından alınan olaya dair görüntülerde bir adamın büyük bir sopayla hayvanı kovaladığı görülüyor.

Zebra yaklaşık bir dakika boyunca uzakta durduktan sonra polis memurlarına doğru hareket etti. O sırada şerif yardımcılarından biri zebrayı vurarak öldürdü.

Raporda, ateş açmayı seçen memurun zebranın kendisine doğru yürüdüğünü ve saldırgan göründüğünü söylediği belirtildi. Memur, korkutma amacıyla hayvana bağırsa da "zebra yavaşlamadı ve üzerine gelmeye devam etti".
 


Şerif bürosunun raporuna göre zebra, arazideki dişi zebraları koruduğu için saldırgan davranan bir erkekti.

Zebralar Ohio Tarım Bakanlığı'nın tehlikeli ve vahşi hayvanlar listesinde yer almıyor, yani evcil hayvan olarak sahiplenilebilirler.

CNN'in aktardığı üzere bir Ohio Health sözcüsü, yaralı adamın hastanede yattığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

WBNS'e göre yaralı adam zebraların sahibiydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU