15 gün içinde beşinci otobüs yangını: 50 yolcu alevler otobüsü sarmadan tahliye edildi

3 Ağustos'ta Manisa'da, 9 Ağustos'ta Mersin'de yanan otobüsler gibi Bolu'da yanan otobüs de Metro Turizm adlı firmaya ait

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde son 15 günde 5 yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı. Balıkesir, Manisa, Muğla ve Mersin'de seyir halindeyken yanan otobüslere bir yenisi de Bolu'da eklendi.

Çorum'dan İstanbul istikametine giden Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü, TEM Otoyolu Cankurtaran mevkisinde alev aldı. 

Henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başlayan otobüsün içerisindeki dumanı fark eden yolcular, durumu şoföre bildirdi. Bunun üzerine şoför otobüsü sağ şeride çekti. Otobüste bulunan yolcular tahliye edildi. Daha sonra 50 yolcunun bulunduğu otobüs alev alev yanmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can kaybı yok

İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara ve Gerede'den gelen itfaiye ve orman ekipleri yanan otobüse müdahale ederek söndürdü. Yangında can kaybı ve yaralanan olmazken, otobüs tamamen yandı. Otobüste bulunan yolcular olay yerine gelen başka bir otobüs ile İstanbul'a gönderildi.

Metro Turizm'in yanan üçüncü otobüsü

Mersin ve Manisa'daki otobüs yangınlarından sonra Bolu'da yanan otobüsün de Metro Turizm'e ait olması dikkat çekti.

Yolcunun iddiası: Hararet yaptı, ihmal var

Otobüste yolcu olan Mustafa Siviş, otobüsün ihmal nedeniyle yandığını savunarak, "Mola için durduğumuz tesisten çıkıldı ve olayın olacağı belliydi. Araçtan duman geliyordu. Şoförler kendi aralarında birşeyler yapmaya çalıştılar fakat işe yaramadı. Ondan sonra duman bastırdı otobüsün içerisini. İndiler aşağıya ve otobüsü tahliye etmeye başladılar. Kimsenin canına birşey gelmedi" diye konuştu.

Otobüsün tesisise girmeden öncede hararet yaptığını iddia eden Siviş, "Olayda bariz bir ihmal var. Yolcular inerken otobüs alev almıştı. Direk patlamalar başladı beş dakika sonra. Otobüs doluydu. Araç Çorum İstanbul arabası" dedi.

2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti

Balıkesir'de seyir halindeyken yanan otobüste ikisi çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. 3 Ağustos'ta Balıkesir'deki otobüs yangınından saatler sonra Manisa'da da bir otobüs yanmış, can ve mal kaybı yaşanmamıştı. 6 Ağustos'ta Muğla'nın Yatağan ilçesinde yabancı turistleri taşıyan bir tur otobüsü alev almış, tahliye edilmişti. 9 Ağustos'ta ise  Mersin'in Tarsus ilçesinde hareket halindeyken alev alan otobüsteki 40 yolcu son anda kurtarılmıştı. 

5 otobüs yangınından üçü Metro Turizm'e ait araçlarda çıkarken, 5 kişinin yaşamını yitirdiği yangının yaşandığı otobüs Kamil Koç adlı firmanındı. Turistleri taşıyan otobüs ise bir şahsa aitti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU