Rus paralı asker şirketi Wagner'den Ukraynalı kadınlara şampanya

"8 Mart kutlu olsun"

Wagner'in lideri Prigojin, Bahmut'u ele geçirmek için daha fazla mühimmata ihtiyacı olduğunu da söylemişti (Reuters)

Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeni Prigojin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için Ukraynalı kadınlara şampanya gönderdi.

Wagner'le bağlantılı Telegram hesabından dün yapılan paylaşımda yer alan videoda, Prigojin'in şampanya kolilerinden birinin üzerine "paralı askerlik şirketi Wagner'den Ukraynalı kadınlara" yazdığı görüldü.

Büyük çatışmaların yaşandığı Bahmut şehrindeki şarap üreticisi ArtWinery firmasının tesisinde çekildiği düşünülen görüntülerde, kolilerin yüklendiği kamyonun yan tarafında "8 Mart kutlu olsun" yazıldığı da dikkat çekti.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Ukraynalı askerler, Wagner Grubu'nu Bahmut'tan çıkardıktan sonra zaferlerini kutlamak için bu yerel fabrikada şampanya içeceklerini önceden defalarca söylemişti. Fakat işler yolunda gitmedi. ArtWinery tesisi Ukrayna ordusundan her geçen gün uzaklaşıyor. Yevgeni Prigojin de iyi niyetli bir jestle, Ukraynalı kadınları özel günde hediyesiz bırakmadı.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph, görüntülerin tam olarak nerede çekildiğinin veya kolilerin nereye gönderildiğinin bilinmediğini aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği askeri operasyon emriyle geçen yıl 24 Şubat'ta başlayan savaştaki en ağır çatışmalardan biri Bahmut'ta yaşanıyor.
 


Bahmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko, cumartesi günkü açıklamasında şehrin neredeyse tamamen yerle bir olduğunu söylemişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise dünkü açıklamasında Bahmut'ta sonuna kadar savaşacaklarını belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Bahmut'un komşu şehri Soledar, Kiev güçlerinin geri çekilmesiyle ocakta Rusların eline geçmişti. Soledar'daki çatışmalar, Wagner ile Rusya ordusu arasındaki tansiyonu da gözler önüne sermişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, şehrin paraşütçüler tarafından ele geçirildiğini savunurken, Prigojin ise zaferin Wagner askerleri sayesinde kazanıldığını öne sürmüş, Kremlin'in kendi savaşçılarına hakaret ettiğini söylemişti. Bakanlık bunun üzerine cesur mücadeleleriyle Soledar'ın kazanılmasına katkı sağladıkları için Wagner savaşçılarına da teşekkür etmişti.



Independent Türkçe, Telegraph, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU