Yüzden fazla suçlunun katili "Brezilyalı Dexter" öldürüldü

68 yaşındaki Pedro Rodrigues Filho, 2018'de cezavinden çıktıktan sonra sosyal medyada ünlü olmuştu

Brezilyalı suç uzmanları ülkede işlenen suçların sadece yüzde 10'unun yargı konusu olmasının Rodrigues gibi figürlerin popülaritesini artırdığını savunuyor (Youtube / Ex Matador Pedrinho)

Brezilyalı ünlü seri katil Pedro Rodrigues Filho, Sao Paulo yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Brezilya'nın en büyük seri katili olarak anılan ve birçoğu suçlu olmak üzere yüzden fazla kişiyi öldürdüğünü iddia eden Rodrigues, Mogi das Cruzes kentinin güneydoğusunda saldırıya uğradı.

Sao Paulo polisi, kendini 'kanun infazcısı' olarak tanımlayan ve 'Brezilyalı Dexter' olarak da bilinen Rodrigues'in birden fazla kez vurulduğunu, şüphelilerin ise saldırının ardından olay yerinden kaçtığını açıkladı.

Serbest kaldıktan sonra ünlü oldu

68 yaşındaki Rodrigues, cinayet suçlamasıyla 42 yılını cezaevinde geçirmişti. Resmi olarak 71 cinayetten sorumlu tutulan Brezilyalı seri katil, yüzden fazla kişiyi öldürdüğünü kendisi açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilya medyasında yayımlanan röportajlarının ardından üne kavuşan Rodrigues, kurbanlarını suç işledikleri için öldürdüğünü savunmuştu. Brezilyalı seri katil, öldürdüğü kişilerin büyük çoğunluğunun uyuşturucu satışı, tecavüz ve cinayet gibi suçlar işlediğini öne sürmüştü.

'Matador Pedrinho' ve 'Katil Küçük Pedro' gibi isimlerle anılan Rodrigues aynı zamanda ABD yapımı televizyon dizisi Dexter'a referansla Brezilyalı Dexter olarak da anılıyordu. Dizi ağır suçlar işleyen kişileri öldüren Dexter isimli bir seri katilin hikayesini konu alıyordu.

2018'de cezaevinden çıkan Rodrigues, alışılmadık hayat hikayesini anlattığı çevrimiçi video uygulaması Kwai'de 250 binden fazla takipçiye ulaşmış ve yüksek profilli davalar üzerine yorum yapmaya başlamıştı.


Independent Türkçe, SCMP, Le Monde
 

DAHA FAZLA HABER OKU