İYİ Partili Dervişoğlu: Akşener, 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını aktardı.

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve genel başkan başdanışmanları, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında partinin Genel Merkez ek binasında toplandı.

Saat 19.00'da sonra eren toplantı sonrası, Akşener partisinin genel merkezinden ayrıldı.

Toplantının ardından konuşan Dervişoğlu, Akşener'in Millet İttifakı'nın 6 Mart'taki toplantısına katılıp katılmayacağı yönündeki soruya, "Yok hayır, katılmayacak." cevabını verdi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin adayının olup olmayacağı sorusu üzerine, her şeyin zamanı gelince konuşulacağını söyledi.

İYİ Partili Erhan Usta ise toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Geçen seferki şekilde bir daha olmayacak derse bizim için kapı açıktır. Bu haliyle bu 5'li masa öyle anlaşılıyor ki sayın Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiştir. Biz dolayısıyla söylediğimiz şey çok net ve açık. Mutabakatla karar alma konusunda son toplantıda yaptıkları hatayı düzeltecek irade beyanını ortaya koyarlarsa her zaman için masa o anlamda devam eder, kapı açıktır. Ama onun dışında biz o ilkelerden vazgeçmek istemiyoruz. Kararlar mutabakatla alınacak. Bu irade beyanını bekliyoruz. Ama bu irade belli ki olmayacak. Masa başlangıçtan beri ne için kurulduğunu anlamış olduk. Önümüzdeki toplantılarda, aşama aşama gidiyor. Adaylık meselesi şu anda gündemimiz değil

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU