İzmir'de 3 Suriyeliyi yakarak öldüren sanığın akıl sağlığı ve banka bilgileri tespit edilecek

Güzelbahçe'de 3 Suriyeli işçi, sanık Kemal Korukmaz tarafından çıkarılan yangın sonucu hayatını kaybetmişti. Davanın duruşması bugün İzmir'de görüldü

Çıkarılan yangında sığınmacılar Ahmed el Ali, Memnun Nebhan ve Muhammed Hüseyin el Abdo öldü

İzmir'de çalışan 3 Suriyeli göçmenin yakılarak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriyeli sığınmacılar Ahmed el Ali, Memnun Nebhan ve Muhammed Hüseyin el Abdo, 16 Kasım 2021'de, Güzelbahçe'de çalıştıkları işyerinde yakılarak öldürülmüştü.

3 Suriyelinin ölmesine yol açan yangını çıkartan sanık Kemal Korukmaz, duruşmada susma hakkını kullanarak savunmasını yazılı olarak yapmak istediğini beyan etti.

"JİTEM üyesiyim, notlar geldi" demişti

Korukmaz, soruşturma sırasında JİTEM üyesi olduğunu ve kendisine sigara paketi içinde notlar geldiğini iddia ederek "Son not Suriyeliler için geldi. Benzin dökerek Suriyelileri yaktım" demişti.

Bu ifadeleri sorulan sanık, kendisine böyle savunma yapması için de notlar gönderildiğini ileri sürdü ve "Ben bir gün önce hastaneye gitmiştim. Orada bana ne ilaç verildi bilmiyorum. Soruşturma sırasındaki beyanlarım bana gönderilen notta okuduklarımdı. Benim konu ile ilgim yok" dedi.

Duruşmada, yakılan işyerinin sahibi Ramazan Bulut da dinlendi.

Bulut, "Sanık bana 'Suriyelileri niye çalıştırıyorsun' diye kızardı. Kemal bana bir gün önce işyerini yakacağını ve Suriyelileri öldüreceğini söyledi" diye konuştu.

Avukatı, sanığın akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak incelenmesini talep etti.

İlk duruşmanın sonunda mahkeme heyeti ara kararında sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederken akıl sağlığının tespitine ve yeni tanıkların dinlenmesine de karar verdi. Sanığın banka bilgileri ve görüşme trafiği de tespit edilecek.

Davanın ikinci duruşması 14 Haziran 2023'te görülecek.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU