11. Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman'da: Fırsat varken şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için tüm kaynaklar seferber edilmeli

Gül, “Madem ki böyle deprem bölgelerinde yaşıyoruz, bundan sonra tüm yapılar herhangi bir depremde bu manzarayla karşılaşılmayacak gibi yapılmalı” dedi

Fotoğraf: AA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül depremden etkilenen Adıyaman’ı ziyaret etti

Eğriçayır Çadır Kentte depremzedelerle bir araya gelen Gül, "Devlet ve millet olarak bu acıların üstesinden gelmemiz lazım. Devletin ve kamunun gücü, her şeyin üstünde. Dolayısıyla sorumluluğu tartışılmaz. Vatandaşların en kara gününde yanında olacak, elinden gelen her şeyi yapacaktır" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC), spor müsabakaları için geldikleri Adıyaman'daki otelde konaklayan sporcuların da depremde hayatlarını kaybettiğini anımsatan Gül, "Burada çok sayıda kız ve erkek sporcu, rehberler hayatını kaybetti. Çok üzücü bir durum. Bu vesileyle KKTC halkına başsağlığı diliyorum. Cenabıallah böyle acıları bir daha göstermesin" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül, depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

Madem ki böyle deprem bölgelerinde yaşıyoruz, bundan sonra tüm yapılar herhangi bir depremde bu manzarayla karşılaşılmayacak gibi yapılmalı. Burada yasal zorunluluklar, mecburi denetimler istismar edilirse çok ağır, affı olmayan cezalar... Tüm bunlar, şu sıcak günler geçtikten sonra soğukkanlılıkla devlet olarak, millet olarak bir daha bu acıları yaşamamak için almamız gereken tedbirler var. Bunların muhakkak yapılması gerektiği kanaatindeyim. Fırsat varken İstanbul başta olmak üzere süratli bir şekilde şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için elden gelen tüm gayret ve kaynaklar bu yönde seferber edilmeli..

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU