Eski güzellik kraliçesi Priyanka Chopra "nükleer savaşa destek vermekle" suçlanıyor

Chopra, kendisini eleştiren Pakistanlı kadını da azarladı

UNICEF İyi Niyet Elçisi Priyanka Chopra yaptığı bir paylaşımdan dolayı "savaşı teşvik etmekle" itham ediliyor (AFP)

Hint oyuncu ve eski güzellik kraliçesi Priyanka Chopra, ülkesinin Pakistan’la yaşadığı anlaşmazlığın tırmandığı bir sırada Hindistan silahlı kuvvetlerine destek veren tweet paylaşması nedeniyle “nükleer savaş destekçisi olmak” ve ikiyüzlü davranmakla itham edildi.

Chopra 26 Şubat’ta paylaştığı tweet’te “Zafer Hindistan’ın” anlamına gelen “Jai Hind” ifadesini kullanmış ve iletisine Hindistan Silahlı Kuvvetleri (#IndianArmedForces) etiketini eklemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Statüsü tartışmalı Keşmir nedeniyle şubat ayında yaşanan anlaşmazlıkta Hindistan’ın hava saldırılarına Pakistan misillemede bulunmuş ve bu durum nükleer silah sahibi iki ülke arasındaki düşmanlığın büyümesiyle sonuçlanmıştı. Chopra’nın tweet’i de bu olayın ardından gelmişti.

Los Angeles’ta cumartesi günü düzenlenen BeautyCon festivali sırasında Ayşe Malik adlı bir katılımcı, Miss World 2000 kraliçesi Chopra’yı aylar önce paylaştığı o mesajla yüzleştirdi.

Chopra’nın etkinlikte katılımcılardan soru aldığı sırada mikrofona yaklaşan Malik, Bollywood yıldızını bir yandan UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak görev yaparken diğer yandan “Pakistan’a karşı nükleer savaşı desteklediği” gerekçesiyle ikiyüzlü olmakla suçladı.

 

 

Twitter’da paylaşılan ve 71 binden fazla beğeni alan bir videoda Malik’in Chopra’ya hitaben “Sizi insanlık hakkında konuşurken dinlemek zor oldu. Komşunuz ve bir Pakistanlı olarak biraz ikiyüzlü olduğunuzu biliyorum” dediği duyuldu.

Malik konuşmasının devamında “UNICEF barış elçisisiniz ve Pakistan’a karşı nükleer savaşı destekliyorsunuz. Bu işin bir kazananı olmaz” diye ekledi.

Pakistanlı kadın sözlerinin sonuna gelirken mikrofon elinden alındı.

Eleştiriler karşısında savunmaya geçen Chopra ise savaş “düşkünü” değil “yurtsever” biri olduğunu söyledi.

Hint oyuncu cevap vermeye geçmeden önce “Siz bir rahatlayın... Anlaşıldı mı? Tamam, bitti mi?” dedi.

Chopra daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

Beni geçmişte ve şimdi seven insanların duygularını incittiysem üzgünüm ama muhtemelen sizin de yapacağınız gibi hepimizin yol alması gereken bir çeşit ortak zemine sahip olduğumuzu düşünüyorum (…) Sizin şimdi bana saldırma yönteminiz nedir peki? Bağırmayın (…) Hepimiz sevgi için buradayız. Bağırmayın. Kendinizi rezil etmeyin. Hepimiz o ortak zeminde yürüyoruz ancak coşkunuz, sorunuz ve konuşmanız için teşekkür ederim.

Meseleyi daha sonra Twitter’da da gündeme getiren Malik, Chopra’yı sorusunu duymazdan gelmekle ve kendisini “kötü kişi” gibi göstermekle suçladı.

 

 

Genç kadın paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Yapılan karartmalar yüzünden aileme ulaşamadığım, kendimi korkmuş ve çaresiz hissettiğim zamanlara geri gittim (…) Bana öfkelendi ve olay benim ‘kötü kişi’ olmam etrafında dönmeye başladı. BM elçisi biri için çok sorumsuzca bir davranış (…) Üzgünüm, insani bir kriz hakkında konuşmanın ‘rahatlama'yla ilişkisini çözemedim.

 

 

Hindistan’ın tartışmalı Keşmir bölgesinin yarı-özerk statüsünü hükümsüz kılma planını geçen hafta açıklamasının ardından Pakistan Devlet Başkanı İmran Han komşu ülkeyle bir savaşın patlak verebileceği uyarısında bulunmuştu.

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kamer Cavid Becva da birliklerinin Keşmir halkını desteklemek için “her şeye başvuracağına” dair ant içmişti. 

“Pakistan ordusu, sonuna kadar Keşmirlilerin yanında” diyen Becva, “Hazırlıklıyız ve bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için gereken her şeye başvuracağız” diye eklemişti.

Keşmir’in kendi sınırları içinde kaldığını iddia eden Pakistan’la Hindistan, Himalayalar’daki bölge nedeniyle iki yıl savaşmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU