Türkiye’deki 57 otel zincirinden 44’ü yerli, ilk beş sıra ise yabancı otellere ait

TÜROB’un araştırmasına göre, Türkiye’de 57 otel zinciri faaliyet gösteriyor. 44 yerli otelin bulunduğu listede ilk onda ise yabancı otellerin ağırlığı dikkat çekiyor. İlk 5 sıradaki yabancı otel zincirleri 45 bin odayla hizmet veriyor

Fotoğraf: AA

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye'deki zincir otellerle ilgili araştırmasının sonuçlarını açıkladı.  

Araştırmaya göre, Türkiye’de üç ve üzeri oteli bulunan toplam 57 otel zincirinin faaliyet gösteriyor. 44'ü yerli, 13'ü yabancı otel zincirleri 628 otelden oluşuyor.

İlk 10'da yabancı zincirlerin ağırlıklı olduğu listede Wyndham Hotels, 76 otel ile ilk sırada yer alıyor.

Wyndham Grand, TRYP by Wyndham, Ramada, Hawthorn markalarının sahibi olan Wyndham Hotels 11 bin 160 adet odasıyla turistlere hizmet veriyor.

İlk onda 4 Türk otel zinciri var

63 otel ile ikinci sıradaki Hilton Worldwide, oda sayısında ise Türkiye'de faaliyet gösteren en büyük zincir olarak öne çıkıyor. 

Bünyesinde Curio, Conrad, Waldorf, Hilton, Double Tree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton markalarını bulunduran Hilton Worldwide'ın Türkiye'deki 63 otelinde toplam 12 bin 674 oda bulunuyor.

Hem tesis hem oda sayısı bazında üçüncü sırada yer alan Accor Grubu, Raffles, Fairmont, Sofitel, Pullman, Swissotel, Mercure, Novotel ve Ibis otellerinin sahibi.  Grubun Türkiye’de 48 otelde 11 bin 158 odası var..

Dördüncü sıradaki Marriott Hotels'in, 29 tesiste 5 bin 616, beşinci sıradaki Intercontinental Group'un 27 tesiste 4 bin 660 odası yer alıyor. Araştırmaya göre ilk beş sıradaki zincir otellerin hizmet verdiği toplam oda sayısı ise 45 bin 268.

Daha sonra sırasıyla 25 tesis ile Rezidor Group, 23 tesis ile Rixos Hotels, 19 tesisle Divan Hotels, 18 tesisle Anemon Hotels, 17 tesisle Dedeman Intenational geliyor. 

Türk yatırımcı yurdışına açılıyor

Zincir otellerin kapasitesinin her geçen gün arttığını ortaya koyan araştırmaya göre, zincir oteller artık büyükşehirler ve sahillerin yanı sıra,  Anadolu şehirlerine de ilgi gösteriyor. Türk otel grupları ise, yurt dışındaki faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Araştırmaya göre, Türk otelciler, 21 ülkede toplam 33 otelin sahibi ya da işletmecisi konumunda bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU