Milletvekilleri maaşlarını depremzedelere bağışladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyalarına AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri de katılarak bağışta bulunma kararı aldı

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için milletvekillerine bir maaşlarını bağışlaması için çağrıda bulunmuştu.

Şentop, depremzedeler için 3 maaşını bağışlayacağını açıklamıştı.

İYİ Parti

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti TBMM Grubunun ve milletvekillerinin depremzedeler için kullanılmak üzere birer aylık maaşlarıyla yardımda bulunacaklarını duyurdu. 
Zorlu, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

İYİ Parti TBMM Grubumuz ve milletvekillerimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmak üzere ilk olarak birer maaşlarıyla yardımda bulunma kararı almışlardır. Her bir vatandaşımız, her bir evladımız bizim için milli bir sorumluluk milli bir vazifedir.

CHP

CHP'den yapılan açıklamada, partinin milletvekillerinin birer maaşlarını depremzedelere bağışlayacağı duyuruldu.

Açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz bu ayki milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştır" ifadesi kullanıldı.

AK Parti

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada, partisinin kampanyaya destek vereceğini duyurarak, "Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaralarımızı sarmak için 7 Şubat Salı günü AK Parti ailesi olarak yardım kampanyası başlattık. Milletvekillerimiz en az bir maaş ile katkı sağlayacaktır. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

HDP

HDP'den yapılan açıklamada, partinin milletvekillerinin birer maaşlarını depremzedelere bağışlayacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Milletvekillerimiz partimizin oluşturduğu deprem fonuna maaşlarını bağışlayarak depremzedelerle bir nebze de olsa dayanışma kararı aldı. Böyle zamanlarda yaralarımızı hep birlikte saracağız. Vekillerimiz deprem bölgesinde de halkımızla beraber olmaya devam edecek" denildi.

MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremle mücadele kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) 1 milyon liralık yardımda bulunmuştu. MHP milletvekillerinin yanı sıra MHP- MYK üyeleri de AFAD'a bağış yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU