Antakyalı depremzedeler akaryakıt için saatlerce sıra bekliyor

Hatay'ın Antakya ilçesi de depremden ciddi yara aldı. Kentte yıkılan binalar arasında akaryakıt istasyonları da var. Açık olanların önünde çok uzun araç ve yaya kuyrukları oluşuyor

Antakya'daki akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor / Fotoğraf: Independent Türkçe 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin, Türkiye'nin 10 şehrinde yol açtığı yıkımın yaraları sarılmaya çalışılıyor. 

Bütün Türkiye, depremin yıktığı kentlerden gelecek güzel haberleri beklerken, bölge halkının ve hayatta kalan depremzedelerin ihtiyaçları da had safhada.

Sağlık, barınma, yeme içme konusundaki aksaklıklar giderilme gayreti var. Ancak akaryakıta ulaşmada ciddi sorunlar yaşanıyor.

Antakya'daki akaryakıt istasyonlarının birçoğu ya yıkılmış ya da kapalı vaziyette.

Açık olanların önlerinde ise hem yaya hem de uzun araç kuyrukları oluşuyor.

"Sınırlı yakıt veriyoruz ancak depoları doldurmak isteyenler olay çıkartıyor"

İlçede faaliyetlerini devam ettiren Öz Atahan Petrol'ün sahibi Süleyman Atahan, depremin ilk gününden beri çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Deprem sonrası akaryakıta olan izdihamın sürdüğünü belirten Atahan, "Kimse bizimle ilgilenmiyor. Herhangi bir müşteriyi reddetmiyoruz. Sınırlı yakıt veriyoruz ancak müşteriler depoları doldurmak istiyor ve burada olaylar oluyor" dedi.

"Kalabalıkta güvenliği de biz sağlıyoruz, bazen gelen polisler gönüllü olarak yardımcı oluyorlar"

“Bize yardımcı olun” diyen Atahan, yakıt sıkıntısı yaşamadıklarını çünkü çalıştıkları şirketin sürekli tedarik ettiğini aktardı:

Yakıt gönderildi ancak yol sıkıntısı yaşandı. 3 saatte gelecek akaryakıt 5-10 saatte gelmedi. O sıkıntıyı yaşadık yoksa yakıtımız vardı. 

Müşterilere yakıt verirken sorun yaşadıklarına dikkat çeken Atahan, “Bu kalabalıkta güvenliği de biz sağlıyoruz. Ne polis ne de diğer güvenlik güçleri var biz de talepte bulunmadık ancak bazen gelen polisler gönüllü olarak bizlere yardımcı oluyorlar” diye konuştu.

Şu ana kadar bir yağma olayı yaşamadıklarını ancak parası olmayanları geri çevirmediğini söyleyen Atahan, dün gece yakıtı fazla vermedikleri için bir kavga yaşandığını ve pompacılarının darp edildiğini söyledi.

"Enkazdan geride kalan motosikletime yakıt almak için iki saattir sıra bekliyorum"

Yakıt sırasında yaya olarak bekleyen birçok depremzede var. 

Onlardan biri de Mehmet Şener. 

Enkazdan geride kalan motosikletine yakıt almak için yaklaşık iki saat sıra beklediğini dile getiren Şener, "Annem hastanede babamı kaybettim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Burası kıyamet gibi. Babam öldü, cenazesi iki gün yer üstünde kaldı" diyerek yaşadığı sıkıntıyı anlattı.

Kendi imkanlarıyla devlet hastanesine gittiklerini aktaran Şener, "Yüzlerce ceset vardı. Ne yıkama ne de bir şey. Sadece kefene koyup direkt gömüyoruz. Allah kimseye yaşatmasın" diyerek sözlerini noktaladı.

"42 saat bekledik hiçbir yardım alamadık"

Depremzede Muhsin Köroğlu da akaryakıt bekleyenler arasında.

3 yakınının enkazda kaldığını söyleyen Köroğlu, "42 saat bekledik hiçbir yardım alamadık. Hiçbir ekip gelemedi. Sadece askeriye geldi. Allah razı olsun onlardan. Ellerinden geleni yapacaklarını söylediler" ifadelerini kullandı.

Yakıt sırasında bekleyen diğer depremzede de Toygarlı Köyü'nden geldiğini belirterek 1 saat yakıt sırasında beklediğini söyledi.

Köylerinde birçok ihtiyaç olduğunu dile getiren depremzede, "En çok gıda, bebek bezi, çadır ve battaniye gerekiyor" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU