Bahçeli: Bu da geçecek, Allah bizimle

"İhtiyaç olan kansa kan vereceğiz, emekse emek vereceğiz, mücadeleyse mücadele edeceğiz, üzerimize göçen binaları mutlaka kaldıracağız"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin yaşadığı iki büyük deprem konusunda “Bu da geçecek, Allah bizimle” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, depremler hakkında şunları söyledi:

Gündemimizin yegane konusu depremdir. Türkiye'mizin tamamı depremlerin ağırlık merkezlerinde yer almaktadır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkansızdır. Coğrafyamızı yok saymamış mümkün değildir. Dün sabaha karşı saat 4.17'de Kahramanmaraş'ta şiddeti 7,7 olan bir deprem meydana gelmiş ve çok geniş bir alanda tesirini hissettirmiştir. Yine saat 13,24'te 7,6 büyüklüğünde yeni bir deprem daha yaşanmıştır. Maalesef bilanço her iki depremde de çok ağırdır. Olumsuz hava koşullarından dolayı arama kurtarma çalışmaları güçlükle yapılmaktadır. 1939 ve 1999 depremlerinden sonra en feci doğal afetle karşı karşıya kalmıştır. Şu ana kadar 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin vatandaşımız yaralanmış, binlerce vatandaşımız da taş ve beton yığınlarının altından kurtarılmıştır. Depremde can veren bütün vatan evlatlarına cenabı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. 

MHP olarak felaket haberini alır almaz bir genel başkan yardımcımızın başkanlığında, milletvekillerimizin de iştirakiyle heyet teşkil edip afet bölgesine gönderdik. Bu heyetimiz devletin arama kurtarma faaliyetleriyle uyumlu olmak kaydıyla depremden etkilenmiş il ve ilçelerimizde destek ve yardım temelli çalışmalarını ifa edecektir.  Bütün parti teşkilatlarımız ve Ülkü Ocaklarımız gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılacaktır. İhtiyaç olan kansa kan vereceğiz, emekse emek vereceğiz, üzerimize göçen binaları mutlaka kaldıracağız. Her dava arkadaşımın bu süreçte sorumlu, duyarlı ve fedakar davranması içten beklentimdir. Milletimizle tek yumruk olup zorlukları muhakkak aşacağız. Devlet ve hükümet deprem bölgesinde teyakkuzdadır. Bütün imkanlar seferber edilmiştir.

Bahçeli konuşmasının devamında partisinin kuruluşundan bahsetti, "milliyetçilik" hakkında fikirlerini beyan etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU