Kulüplerden depremzedeler için yardım kampanyası: Çadır içi soba, uyku tulumu, battaniye, cep ısıtıcısı, yedek şarj üniteleri

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde depremden etkilenen depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyecek

Süper Lig ekipleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

 

 

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

Yapılacak görüşmeler neticesinde belirleyeceğimiz eylem planıyla afet bölgelerindeki vatandaşlarımızın yanında olacağımızı belirtiyoruz. Türkiye'nin en büyük 'Sivil Toplum Kuruluşu' olarak bugüne kadar ülkesinin, vatandaşının yanında olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün yaşanan milli felaket karşısında en faydalı adımı atmak için çalışmalara ivedilikle başladık. Ülkemizin yanındayız.

 

 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, AFAD'ın yardım kampanyasına destek olmak üzere belirlenen ürünlerin Nef Stadı ve Taçspor Tesisleri'nde toplanarak depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, tüm sporseverlere yardım çağrısında bulunuldu. İhtiyaç listesinde belirlenen ürünler şöyle:

Çadır İçi Soba, Uyku Tulumu, Standart ve Termal Battaniye, Cep Isıtıcısı, Yedek Şarj Üniteleri ve Powerbank, Termal İçlik, Kışlık Eldiven-Bere-Atkı, Polar Battaniye, Polar Ara Katman, Kalın Kazak, Kışlık Bot, Kışlık Çorap, Bebek Maması, Hijyen Malzemeleri (Bebek bezi-Hijyenik ped), El Feneri ve kalem pil.

 

 

Trabzonspor, deprem felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak üzere çalışmalara başladığını belirterek, şunları kaydetti:

İvedilikle AFAD'ın yardım kampanyasına destek olmak üzere TS Club depolarımızda bulunan tüm çocuk, kadın ve erkek mont, bere, eldiven, sweatshirt, yağmurluk, atkı ve battaniye gibi ürünler depremzedelere ulaştırılacaktır.

 

 

Anadolu kulüpleri de seferber oldu

Depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına sadece Dört Büyükler değil, Anadolu kulüpleri de desteğini açıkladı.

Bursaspor Kulübü, deprem bölgelerinde oluşabilecek kan ihtiyacı sebebiyle taraftarlarını kan vermeye davet etmesinin yanı sıra bölgede ihtiyaç duyulacak ürünlerin tedarik edilmesi çağrısı yaptı.

 

 

Çaykur Rizespor Kulübü'nden yapılan açıklamada, deprem felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için Rize Valiliği başta olmak üzere bütün kurumların faaliyete başladığını belirtti.

Deprem bölgesine ulaştırılacak yardım malzemeleri için Rize'de afet koordinasyon merkezleri oluşturulduğu anımsatılan duyuruda, tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen ve temizlik maddeleri, iç ve dış giyim, kuru gıda gibi malzemelerin ihtiyaç bölgelerine gönderilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

Öte yandan kulübün mağaza stoklarındaki çocuk kıyafetleri, mont, atkı, bere, eldiven ve yağmurluk gibi ürünlerin tamamının deprem bölgelerine gönderileceği bilgisi paylaşıldı.

 

 

Konyaspor'dan yapılan paylaşımda ise şunlar kaydedildi:

Kulübümüz; ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere Konya Store mağaza ve depolarındaki tüm kışlık ürünleri, deprem bölgesine hareket edecek Konya Büyükşehir Belediye ekiplerine teslim etmektedir. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. 

 

 

Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor da kulüp mağazasında ve depolarda bulunan tüm kışlık ürünlerin depremzedelere gönderileceğini açıkladı.

Öte yandan "Antalyaspor sevdalıları" ve "07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği"nin işbirliği ile toplanan 10 TIR yardımın, afet bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlandığı bilgisine yer verildi.

 

 

Independent Türkçe 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU