Deprem sonrası arama faaliyetleri devam ediyor, her ilden kurtarma haberleri geliyor

Yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında, enkazlardan yaralı kurtarılan kişilerin haberleri gelmeye başladı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan yapılarda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

Yapılan son açıklamaya göre deprem nedeniyle, 10 ilde 1498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi yaralandı. 2 bin 834 bina da yıkıldı.

Yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında, enkazlardan yaralı kurtarılan kişilerin haberleri de gelmeye başladı.

Kilis’te Yavuz Sultan Selim Mahallesi Yeniocak Sokakta depremde yıkılan 3 katlı binanın enkazından 3 kişi daha yaralı olarak çıkarıldı.

Adana

Adana Turgut Özal’daki yıkılan 14 katlı apartmanın enkazından bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı.  Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde deprem nedeniyle yıkılan binada başlatılan arama kurtarma çalışmalarında bir kişi enkazdan çıkarıldı. Yurt Mahallesi'ndeki yıkılan binadan bir kişi sağ olarak çıkarıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından bir kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Ayrıca, Gaziantep'in İbrahimli Mahallesinde yıkılan binanın altında kalan bir kişi yaralı

Diyarbakır'da Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi'nde yıkılan binadan iki vatandaş yaralı olarak kurlartıldı. Merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan binada, enkaz altında kalan bir çocuk ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Osmaniye'deki 10 katlı binanın enkazından bir kız çocuğu kurtarıldı.

Depremin merkez üssü Pazarcık'ta 2 katlı binanın enkazından 2 çocuk ve anne vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Malatya

Malatya'da depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında küçük bir kız çocuğu kurtarıldı Kentin yerel muhabirlerinden Yasin Övüt o anları böyle kaydetti

Malatya Zafer Mahallesi'nde depremin etkisiyle yıkılan Hakimbey Apartmanı'nda enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları sırasında bir kişi sağ çıkarıldı.

Malatya'da kurtarma çalışmalarına katılan özel harekat polisleri, enkaz altından 2'si çocuk 5 kişiyi kurtardı.

Kent merkezinde depremde çöken bir binadaki kurtarma çalışmalarına destek veren özel harekat polisleri, bodrum kattan ses alınması üzerine önce yaşam üçgeni oluşturdu. Bir ailenin üstünde kalan beton bölümü balyozla kıran ekipler, 2'si çocuk 5 kişiyi tek tek boşluktan çıkartarak kurtardı. Kurtarma anları çevredekiler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğlen saatlerinde AFAD Genel Merkezin'de yaptığı açıklamada enkazlardan 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Enkazdan kurtarılan kişi sayısına ilişkin son bilgiler henüz paylaşılmadı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU