Eski Amerikan askeri, Ukrayna'daki sivil tahliyesi sırasında öldürüldü

Global Response Medicine'a göre ABD'li eski asker, Bahmut'ta çalışırken hayatını kaybetti

(Global Response Medicine)

Bir insani yardım örgütü, kurucusu olan Amerikalı sağlık görevlisinin, savaşın mahvettiği Ukrayna'nın yurttaşlarını tahliye ederken öldürüldüğünü doğruladı.

Global Response Medicine'a (GRM) ⁠göre ABD ordusunda görev yapmış olan Pete Reed, perşembe günü Ukrayna'nın Bahmut şehrinde çalışırken öldürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

GRM ölüm haberini Twitter'da "GRM kurucusu Pete Reed dün Ukrayna'nın Bahmut şehrinde öldürüldü. 4 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Pete, GRM'nin yapıtaşıydı. Ocakta, Ukrayna görevlerinde Global Outreach Doctors'la çalışmak için GRM'den ayrılan Pete, yardım faaliyetlerini yürütürken öldürüldü" diye doğruladı.

Eski bir ABD Deniz Piyadesi olan Reed'in arkadaşları, ölüm haberinin kamuoyuna açıklanmasının ardından onu Twitter'da andı.

@CengizYar, attığı tweette şöyle yazdı:

Gönüllü sağlık görevlisi Pete Reed, dün sivilleri tahliye etmeye çalışırken Ukrayna'nın Bahmut şehrindeki bombardımanda öldürüldü. Reed tanıdığım en fedakar kişilerden biriydi. Huzur içinde yat kardeşim.

 


@SangarKhaleel ise şunları ekledi:

Çok iyi bir dost olan Amerikalı sağlık görevlisi Pete Reed dün Ukrayna'da öldürüldü. Pete, Musul'da yüzlerce hayat kurtarmıştı. Öldüğüne inanamıyorum, büyük bir trajedi.

 


Cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, doğu şehri Bahmut'u elde tutmak için ülkesinin "mümkün olduğunca uzun süre" savaşacağına ant içti.

Zelenski, "Kimse Bahmut'u teslim etmeyecek. Mümkün olduğunca uzun süre savaşacağız. Bahmut'u kalemiz olarak görüyoruz" dedi.

Moskova, Rus birliklerinin şehri kuşattığını ifade ediyor. Geçen şubatta, Rusya'nın Ukrayna'yı kışkırtılmadan istila etmesinden önce şehrin nüfusu 75 bindi.

Reed, sivil toplum örgütünü 2017'de Derek Coleman'la birlikte "çatışma, savaş veya felaketin ortasında kalmış dünyanın en savunmasız toplumlarına hizmet etmek için" kurmuştu.

Bugün Global Response Medicine (GRM), dünya çapında çalışan atik bir sağlık kuruluşudur. Biz eski askerlerden; acil tıp görevlileri, itfaiyeciler ve ıssız, zorlu bölgelerde çalışanlardan; sağlık hizmeti sağlayıcıları ve tıp akademisyenlerinden; insani yardım ve lojistik uzmanlarından; gönüllüler ve bağışçılardan oluşan özel bir ekibiz. Hepimiz tek bir göreve odaklandık: hayat kurtarmak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU