18 yaşındaki genç ilk denemesinde büyük ikramiyeyi tutturdu

Kanada'da bu kadar büyük bir para ödülünü alan en genç kişi oldu

Lamour, finansal danışman olarak çalışan babasının desteğiyle parasını iyi şekilde değerlendireceğini söyledi (Ontario Piyango İdaresi)

Kanada'da 18 yaşındaki Juliette Lamour, ilk denemesinde Altın Top sayısal lotosundan 48 milyon Kanada doları (yaklaşık 675 milyon TL) kazandı.

Ödülüyle ilgili resmi işlemleri tamamlamak için cuma günü Ontario Piyango İdaresi'ne giden Lamour, "Mutluluktan ağladım" dedi.

Ontario eyaletindeki Sault Ste. Marie'de oturan genç tıp öğrencisi, 7 Ocak'ta yapılan çekiliş için bilet aldığını bile unuttuğunu anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lamour, bir arkadaşının kendisine sayısal lotoyu kazanan kişinin Sault Ste. Marie'den çıktığını söylemesi üzerine kendi biletini cep telefonu uygulamasından kontrol ettiğini belirtti.

Genç, ekranda "Büyük ikramiyeyi kazandınız" yazısını görünce şaşkına döndüğünü ifade etti.

Bir eczanede yarı zamanlı çalıştığını söyleyen Lamour, iş arkadaşlarının da şoke olduğunu, daha sonra herkesin sevinçle bağırdığını belirtti.

Lamour paranın bir kısmını, Algoma Üniversitesi'ndeki eğitimini tamamlayıp doktor olmak için gerekli masrafları karşılamak amacıyla kullanacağını söyledi.

Okulunu bitirdikten sonra ikramiyesini kullanarak farklı ülkeleri gezmek istediğini belirten Lamour, şu ifadeleri kullandı:

Okul biter bitmez ailemle birlikte bir kıta seçip keşfetmeye başlayacağız. Farklı ülkeleri görmek, bu ülkelerin tarihlerini ve kültürlerini incelemek, yemeklerini denemek ve burada konuşulan dilleri dinlemek istiyorum.

Birleşik Krallık'ın kamu yayımcısı BBC'nin aktardığına göre Lamour, ülkede bu kadar büyük bir para ödülü kazanan en genç kişi oldu.



Independent Türkçe, BBC, Soo Today

DAHA FAZLA HABER OKU