Hakkındaki tecavüz ve saldırı suçlamaları düşürülen Mason Greenwood sessizliğini bozdu

Manchester United, Greenwood hakkında kendi soruşturmasını yürüteceğini belirten bir açıklama yayımladı

(Lindsey Parnaby/AFP)

Mason Greenwood, perşembe günü hakkındaki tüm yasal suçlamaların düşürülmesinin ardından kısa bir açıklama yayımladı.

Manchester United'ın forveti, aynı kişiye karşı bir kez tecavüze teşebbüs, bir kez kontrol edici ve zorlayıcı davranışta bulunma ve bir kez de bedensel zarara yol açan saldırı gerçekleştirme suçlarıyla yargılanıyordu.

Öte yandan Birleşik Krallık'ın Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), 21 yaşındaki futbolcuya karşı açılan davanın sona erdirilmesi kararının arkasında, kilit tanıkların geri çekilmesi ve ortaya çıkan yeni bulgular olduğunu doğruladı.

Greenwood'un açıklamasında, "Bu dava artık sona erdiği için rahatladım ve aileme, sevdiklerime ve arkadaşlarıma destekleri için teşekkür etmek istiyorum" ifadeleri yer aldı.

Şu anda başka bir yorum yapılmayacak.

Daha önce, Greenwood'un kulübü de kendi kısa açıklamasını yayımlayarak iç soruşturma başlatacağını bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Manchester United, soruşturmanın sonuçlanması için herhangi bir zaman dilimi belirlenmediğini ve bir kez İngiltere milli takımında oynayan forvetin soruşturma sona ermeden antrenmanlara veya maçlara çıkamayacağını açıklamıştı.

"Artık gerçekçi bir mahkumiyet ihtimali olmadığını" söyleyen bir CPS sözcüsü yine de "potansiyel mağdurları öne çıkmaları ve durumu polise bildirmeleri yönünde yüreklendirmeyi ve yasal değerlendirmelerinin kabul edildiği her yerde dava açmayı" sürdüreceklerini belirtti.

The Independent daha fazla yorum için Greenwood'un avukatlarıyla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Polis ilk olarak Ocak 2022'de, görüntü ve videoların internette paylaşılmasının ardından çıkan iddialar üzerine Greenwood'u gözaltına almıştı.

Greenwood kefaletle serbest bırakılsa da iddiaya göre ekimde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Geçen yılın başında, iddiaların internette ortaya çıkmasından birkaç saat sonra, İngiltere takımında bir kez forma giyen forvet oyuncusu Old Trafford kulübünde oynamaktan veya antrenman yapmaktan men edilmişti.

Nike, Greenwood'la arasındaki sponsorluk anlaşmasını askıya almış ve daha sonra feshetmişti. Electronic Arts da futbolcunun FIFA 22 oyunundaki aktif kadrolardan çıkarıldığını doğrulamıştı.

PA'den de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU