Erdoğan: Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla erişilmesini sağlamak

Erdoğan, "Erdoğan: 2023'te bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı video bağlantısıyla katıldığı Afyonkarahisar-Şuhut Yolu açılış töreninde konuştu.

Yapılan yeni proje ile bölgedeki trafiğin daha hızlı ve güvenli bir şekilde işleyeceğini ifade eden Erdoğan, bu proje sayesinde akaryakıttan 18 milyon lira tasarruf sağlanacağını, egzoz salınımının yıllık 2 bin  200 ton azalacağını belirtti.

"Açılışını yaptığımız her yolla 2023 yılında ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Hükümete geldiğimizde 6 bin kilometreydi . Biz 29 bin kilometreye çıkarttık. Afyonkarahisar-Şuhut arası 12 dakikaya düşecek. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla erişilmesini sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu yollarla sevdiklerine kolayca kavuşuyor. Ağır vasıta araçlarımız hem hızlı hem de yıpranmadan gidecekleri yerlere varıyor.

"Demiryolları baştan aşağı yenilendi"

"İster binek ister ticari olsun tüm sürücülerin kabusu dağları tünellerle deldik, azgın suları köprülerle aştık" diyen Erdoğan, "Sadece yaptığımız yolları viyadükleri kullanarak bir yere varmak keyif haline gelmiştir. Anlattıklarımın hepsi ulaştırmanın kara yoludur. Bunlara bir de baştan aşağı yenilediğimiz demiryolları var. Daha bunun 51 ile yaygınlaştırdığımız hava yolları var. Yolcu ve kargo terminalleri var" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Açtığımız ticaret limanları, yat limanları var. Türkiye'ye sadece ulaştırma ve haberleşme alanında yapılan yatırımlar 200 milyar doları buluyor. Bu şekilde yaptığımız projeler sayesinde 81 ilimizi ihracatla buluşturduk. Ülkemizin batısından doğusuna her karışını kucaklayan en adil ve ekonomik sosyal altyapısını kurduk" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU