Gültekin Uysal, Ümit Özdağ'a yönelik "istismara uğramış çocuk" benzetmesi nedeniyle kamuoyundan özür diledi

"Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum."

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik mesajındaki ifadeler nedeniyle özür diledi.

Millet İttifakı'nın açıkladığı ortak mutabakat metnini eleştiren Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada, "Altılı Masa’nın kurmaylarına soruyorum. Sizi, “tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız” demekten alıkoyan şey nedir? Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?" demişti.

Özdağ'a sosyal medya hesabından yanıt veren Gültekin Uysal ise "Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; Şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim!" ifadelerini kullanmıştı.

Uysal daha sonra yaptığı açıklamada "istismara uğramış çocuk" benzetmesi yaptı. Uysal paylaşımına çok sayıda tepki gelmesi üzerine sildi.

 

"Özrümü beyan ediyorum"

Uysal bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hakaret, tahrik ve iftirayı meslek edinmiş, neye ve kime hizmet ettiği malum Ümit Özdağ tarafından zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum.     

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU