Twitter'dan dolandırıcılığın önüne geçebilecek yazı tipi değişikliği

(AP)

Twitter, sinir bozucu ve yaygın şekilde yapılan bir dolandırıcılığı durdurma girişimi olabilecek bir güncellemeyle gönderilerdeki yazı tipinde değişikliğe gitti.

Yeni yazı tipi Twitter'ın çalışma biçiminde yalnızca küçük bir değişiklik. Yine de önemli olabilecek bu güncelleme, sitede süregelen bir sorunun çözümü gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullanıcılar yeni yazı tipinde bazı harflere eklenen yeni öğelerin bu harfleri diğer benzer karakterlerden ayırdığına dikkat çekti. Geçmişte dolandırıcılar böyle bir ayrımın eksikliğini kullandığı için bu önemli olabilir.

Örneğin kullanıcılar sıfır sayısını O harfiyle değiştirebiliyordu veya tıpatıp aynı görünen harfler kullanıyordu. Bu da onların başka kullanıcılar gibi davranmalarına olanak tanıyordu.

 

görünüşe göre twitter, kullanıcı isimlerinde yeni bir yazı tipi kullanarak taklit hesapların önünü kesmek için bazı girişimlerde bulunuyor. 0'ın ortasından geçen çizgiye ve l'deki kuyruğa bakın


Sitede yaygınlaşan bu dolandırıcılık, şirketin yeni CEO'su Elon Musk'ı bile etkilemişti. Örneğin çok sayıda dolandırıcı, karakter benzerliklerini kullanarak Musk'ı taklit edip aslında hile olan sahte promosyonlar sunmuştu.

Musk, fotoğrafını ve popülerliğini Twitter'da kullanan bot ve dolandırıcı hesapların sayısının, şirketi satın alıp başına geçmesindeki teşvik edici faktörlerden biri olduğunu açıkça söylüyor.

Bazı kullanıcılarsa, şirketteki teknik sorunların ve buranın yürütülme biçimiyle ilgili artan eleştiri ve endişelerin ortasında yapılan bu değişiklikle alay etti.

 

Yazı tiplerini değiştirdiği için Twitter'ı suçlayamam çünkü ben de bir kere hayatım darmadağın olurken tüm oturma odamı yeniden boyamıştım.


Son dönemde yapılan diğer bir dizi değişikliği resmi hesaplarından duyurmasına karşın Twitter bu değişikliği resmi hesaplarında duyurmadı. Musk da güncelleme hakkında bir paylaşımda bulunmadı.

Twitter CEO'su, siteyi devralmasının ardından basın ve iletişim ekipleri de dahil birçok personeli işten çıkarmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU