Steven Spielberg, Oscarlar'ın göz ardı ettiği büyük aksiyon filmini açıkladı

Yönetmen, "Günümüzde bu film kesinlikle En İyi Film Adaylığı kazanırdı" iddiasında bulundu

(AP)

Steven Spielberg, gişe canavarı iki filmin nihayet En İyi Film dalında Oscar'ın dikkatini çekmesiyle "cesaretlendi" fakat bunun Kara Şövalye (The Dark Knight) tarafından "yıllar önce" varılması gereken bir kilometre taşı olduğunu düşünüyor.

24 Ocak Salı günü Akademi, bu yılki Oscar ödüllerinin adaylarını açıkladı ve gişe canavarları Top Gun: Maverick ve Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), en büyük ödül için yarışan 10 film arasında yer alıyor.

Spielberg'ün yakın zamanda Altın Küre kazanan filmi Fabelmanlar (The Fabelmans) da En İyi Film ödülüne aday gösterilenler arasında. Oscar adaylarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Adayların açıklanmasının ardından ödüllü yönetmen, Joseph Kosinski ve James Cameron'ın çığır açan hitlerini aday listesinde görmesine dair hislerini Deadline'la paylaştı.

Spielberg, "Bu beni gerçekten cesaretlendiriyor" dedi.

[Ama] yıllar önce aday gösterilmesi gereken film için, Christopher Nolan'ın Kara Şövalye'si için geç oldu.

Günümüzde bu film kesinlikle En İyi Film Adaylığı kazanırdı, dolayısıyla bu iki gişe canavarı filmin en iyi 10 listesinde kendine sağlam bir yer bulması hepimizin kutlaması gereken bir şey.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan'ın başrolünü Christian Bale'ın üstlendiği ve merhum Heath Legder'ın Joker'i canlandırdığı Batman filmi, 2009 Oscar Ödülleri'nde toplam 8 adaylık almıştı.

Kara Şövalye, bunların ikisini kazanmıştı. Ledger, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alırken Richard King ise En İyi Ses Kurgusu dalında onurlandırılmıştı.

Ancak Kara Şövalye, Danny Boyle'un Milyoner'inin (Slumdog Millionaire) Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (The Curious Case of Benjamin Button), Frost/Nixon, Milk ve Okuyucu (The Reader) filmlerini geride bırakarak kazandığı En İyi Film yarışmasında dışarıda bırakılmıştı.

Bu yılki Oscar ödülleri 12 Mart'ta Los Angeles Dolby Tiyatrosu'ndan canlı olarak yayımlanacak. Canlı yayın, ABC'de Doğu Standart Zamanı'nda saat 20.00'de başlayacak.

En büyük 7 küçümseme ve sürprizler de dahil Oscar adaylarına ilişkin en büyük tartışma konularını buradan takip edebilirsiniz.

En İyi Film adaylarını nereden izleyebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU