İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı lider konuştu: Türkiye'ye karşı gol attığımı sanıyordum

Danimarkalı aşırı sağcı Paludan "Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı" dedi

Fotoğraf: Reuters

Aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İşlerin beklediği gibi gitmediğini söyleyen Paludan, "Türkiye'ye karşı gol attığımı sanıyordum. İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı." ifadelerini kullandı.

NTV'nin Expressen gazetesinden aktardığı habere göre aşırı sağcı politikacı, "Pişman mısınız?" sorusuna, "Hayır. Önemli politik sebepler olduğunu düşündüğüm için yaptım. Bu kadar insanın beni ölümle tehdit etmesine üzüldüm" cevabını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paludan'ın Stram Kurs partisi Danimarka'da kuruldu. Kendisi Danimarkalı bir avukat. Daha önce de Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan eylemlerini İsveç'te gerçekleştiriyor. Rasmus Paludan sosyal medya üzerinden dakikada 20 tehdit aldığını söyledi. Danimarkalı siyasetçi "Korkuyor musunuz?" sorusunu, "Evet, birileri açıkça beni öldüreceğini söylediğinde korkarım. Sonrasında neler yapacaklarını tasvir ediyorlar" ifadeleriyle yanıtladı.

Rasmus Paludan yaptıklarıyla İsveç'in NATO üyeliği arasında bir bağlantı görmediğini iddia etti. Paludan, "NATO başvurusu ile İsveç'te ifade özgürlüğüne sahip olmanız arasında bir bağlantı göremiyorum. Türkiye için önemli olan İsveç'in savaşma isteği ve savunma kabiliyetidir" diye konuştu.

 

 

 

NTV, Expressen

DAHA FAZLA HABER OKU