Çin'de bir caddeye dikilen dev tavşan feneri, alay konusu olunca kaldırıldı

Çin Yeni Yılı kutlamaları nedeniyle her taraftan kocaman tavşan süslemeleri çıkıyor

Çin'in Nankin şehrindeki bir tavşan süslemesi (AFP)

Çin'in güneybatısında bulunan bir caddenin ortasındaki dev bir tavşan feneri, internet kullanıcılarının "çirkin", "iğrenç" ve "canavarımsı" gibi ifadelerle fenerle geniş çapta alay etmesinin ardından kaldırıldı.

Kırmızı gözleri, insan elleri ve insan benzeri bir ifadesi olan, gerçek boyutlu tavşan feneri, 22 Ocak'taki Çin Yeni Yılı kutlamaları öncesinde Çongçing'deki Sanksia Meydanı'na dikildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanksia Meydanı Ticari Bölge Yönetim Komitesi, tavşan fenerinin utanç verici olduğu yönündeki şikayetlerden sonra figürün sökülmesini emretti.

Komite, yerel medya kuruluşu Hongxin News'e yaptığı açıklamada, "İnternet kullanıcıları meydandaki tavşan fenerinin fazlasıyla utanç verici olduğunu söylüyor. Şikayetlerin ardından, feneri yıkması için birini tuttuk" diye belirtti.

Çin'in her tarafında kocaman tavşan süslemeleri beliriyor. 2023, Çin astrolojisine göre Tavşan Yılı.

Tavşan, Çin kültüründe sevimli ve nazik bir hayvan olarak kabul edilirken, fener sosyal medya kullanıcıları tarafından iyi karşılanmadı.

 


China Post'un zodyak tavşan pulu tasarımının sosyal medyada tartışmalara yol açmasının ardından ikinci bir alay dalgası daha geldi. Bu kez mesele, Çongçing'deki Sanksia Meydanı'ndaki devasa bir tavşan feneriyle ilgili.

Bu tavşan, insana benzeyen gözleri, kaşları ve yüzünde biraz ciddi bir ifade olması nedeniyle daha standart ve sevimli bir çizgi film tavşanından farklı. Vücudunda turuncu, yeşil ve sarı gibi şenlik renkleri var. Tartışmaların ardından tavşandan kurtulmaya karar verdiler.


Mesajlaşma uygulaması WeChat'te Çinli bir kullanıcı "Tavşanın kalın kaşları var ve ciddi bir ifade takınmış bir insana benziyor. Bu mu şenlik tavşanı?" diye yazdı.

Çin haber kanallarındaki resim ve videolarda, işçilerin kocaman fenerin tepesine tırmanıp tavşanı parçaladığı görülüyor.

Parçalanması, birkaç kişinin fenerin kaldırılmasına karşı çıkmasına yol açarken, yaratıcılığa şans verilmesi gerektiği söylendi.

Bir Weibo kullanıcısı "Bence çirkin değil" dedi.

Ama kesinlikle güzel de değil.

China Post'un Tavşan Yılı için bastığı, benzer şekilde tavşan içeren özel pullar da önceki haftalarda eleştiri almıştı.

Maskot, bir kalem ve kağıt parçası tutan kırmızı gözlü mavi bir tavşandan oluşuyordu. Pul ünlü ressam Huang Yongyu tarafından tasarlandı.

Öte yandan sosyal medyadaki birkaç kişi tavşan figürünü sıçana benzeterek "kötücül" ve "korkunç" olduğunu söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU