Dayton saldırısı sırasında canını hiçe sayıp sevgilisine siper oldu

Silahlı katliam yaşanırken kız arkadaşına kalkan olan adam “Bir noktaya gelindiğinde sıradakinin gerçekten de ben olacağımdan emindim” dedi

Ohio eyaletinin Dayton kentinde geçen hafta yaşanan silahlı katliam sırasında kız arkadaşını kurşunlardan korumak için kendi vücudunu siper ettiği görüntüleri ortaya çıkan kişi, başından geçen korku dolu anları verdiği röportajda paylaştı.

Silahlı saldırgan pazar günü kentte gece hayatının yoğun olduğu bir bölgede etrafa rastgele ateş açarken Camryn Crowder kız arkadaşını yakalayıp yerde tuttu. Kamera görüntülerinde Crowder’ın kadını sararken çevredeki diğer kişilerin de kaçıştığı görüldü.

“İnsanların vurulduğunu gördüm. Abartı yok, onları düşerken gördüm” diyen Crowder, “Bir noktaya gelindiğinde sıradakinin gerçekten de ben olacağımdan emindim” diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kız arkadaşını kaldırımın bir bölümünde kısmen korunaklı bir yere çektiği görülen Crowder, bir yandan da silahlı saldırganın hala yakınlarda olup olmadığını görmek etmek için etrafı sürekli kolaçan etti.

Crowder ortamın sakinleşmesinin ardından kız arkadaşının kalkmasına yardım etti ve çift olay yerinden hızla kaçtı.

Başından geçenleri CBS News kanalına anlatan Crowder, “Çok endişelendim (…) Onu kenara çekmem ve güvende olduğundan emin olmam gerekiyordu” dedi.

Polis yetkilileri, silahındaki kurşunları Dayton sokaklarında boşaltarak 9 kişiyi öldüren Connor Betts’in emniyet güçlerinin verdiği karşılık sonucu vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Crowder, “Cesetler dizilmiş halde uzanıyordu (…) Vurulan yaklaşık 4 kişiyi gördüm. Sokağın ortasına ve kaldırıma yayılmışlardı” diye konuştu.

 

 

Camryn Crowder ve kız arkadaşı, geçen hafta sonu ABD’de arka arkaya yaşanan iki saldırıdan biri olan silahlı katliamdan yara almadan kurtuldu.

Bu olaydan bağlantısız olduğu belirtilen diğer saldırıda silahlı bir kişi, göçmen karşıtı içeriğe sahip manifestosunu online mesaj panosu 8chan’de paylaştıktan sonra cumartesi günü Teksas eyaletinin El Paso kentinde bir Walmart mağazasında ateş açmıştı.

Perşembe günü verdiği röportajda kendisini “şanslılar arasında” sayan Crowder, “Tanrı’nın yardımıyla” kurtulduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU